Najnovije vesti

CEO AMSS SE PLAŠIO ĐURĐEVA, KOLEGE ZAZIRALE OD NJEGA: Izgubljen pogled i nesigurno držanje, nije imao nokte i nikada nije viđen sa ženom... BIO JE ZALJUBLJEN U ORUŽJE
Foto: Printscreen, Zorana Jevtić

novi detalji

CEO AMSS SE PLAŠIO ĐURĐEVA, KOLEGE ZAZIRALE OD NJEGA: Izgubljen pogled i nesigurno držanje, nije imao nokte i nikada nije viđen sa ženom... BIO JE ZALJUBLJEN U ORUŽJE

Crna Hronika

Generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije, koji je u petak ubio Mirka Butuliju, direktora tog preduzeća i oca četvoro dece, a potom se ubio, prema rečima poznanika i saradnika, "nije bio sav svoj"

Predrag Đurđev (43), generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije koji je u petak u prostorijama te firme hicima iz pištolja ubio Mirka Butuliju (43), predsednika AMSS, a potom izvršio samoubistvo, bio je vrlo čudan čovek, koji je kod svojih kolega budio strah, kažu za Kurir oni koji su ga poznavali.

Prema rečima kolega Predraga Đurđeva, on je 2014. došao u AMSS, a neke kolege su još pri prvom susretu sa njim stekle negativan utisak.

Živeo s majkom

- Sećam se da su neke kolege, kada je Đurđev tek počeo da radi u preduzeću, rekle Butuliji i još nekim kolegama da će sa njim kad-tad biti problema. Videlo se da nije sav svoj. Bio je vrlo nesiguran kad priča i kad hoda, a imao je i upečatljiv pogled, nekako izgubljen i uvek je izgledao kao da gleda u daljinu zamišljeno - kaže sagovornik Kurira i dodaje da je svima bilo neverovatno i to što je Đurđev radio u Auto-moto savezu Srbije, a nije imao vozačku dozvolu.

- On nije nikad polagao vožnju. Takođe, nije se ženio, a niko iz firme ga nije nikad video u ženskom društvu, a iako je imao preko 40 godina, živeo je sam sa majkom. Grickao je i nokte, tako da ih praktično nije ni imao, skroz su bili pojedeni. Osim svega toga, bio je zaljubljenik u oružje - kaže sagovornik.

Kako dodaje, Đurđev je često dolazio u sukob sa svojim kolegama.

- Mnogi su zbog toga sa njim imali strogo poslovnu komunikaciju. Videlo se da se on boji za svoje radno mesto, tj. bojao se da će neko da mu ga preotme. Videlo se da je nekako nesiguran u sebe - kaže izvor i napominje da je Đurđev bio neko ko je neretko sabotirao svoje kolege.

- Znao je da uđe u konflikt sa kolegama, a onda se ponašao nenormalno. Recimo, kolegu sa kojim je imao čarku prijavljivao je da mu dolazi na vrata noću i zvoni mu na interfon. To, naravno, nije bilo tačno, nego je on to u svojoj glavi umislio. Kao paranoik neki. Delovao je kao da ima traumu još iz rane mladosti ili detinjstva - pričaju poznanici Đurđeva.

Reč stručnjaka Imao je kompleks

Psihoterapeut Zoran Milivojević kaže da pretpostavlja da je Predrag Đurđev bio konfliktna ličnost i svađalica. - Deluje mi da je bio živac i sumnjam da je, po svemu onome što sam saznao iz medija, imao kompleks. Takve osobe svako odbijanje ili nesuglasicu vide kao lični napad. Možda je u svojoj glavi imao ideju da su svi protiv njega. To je dovelo do toga da se oseti manje vrednim. Oružje je, verujem, potegao u afektu da pokaže svoju moć - kaže Milivojević i dodaje da oružje takvim osobama daje moć, te da je pištolj u kancelariji imao da bi sebi dao na značaju.

Potresne čitulje Tatice, bićemo dobri i bićeš ponosan na nas

Od tragično nastradalog Mirka Butulije juče su se čituljama oprostili njegova majka, supruga, deca, sestra, zaposleni u Auto-moto savezu Srbije, Fudbalski savez Srbije, Slaviša Kokeza, predsednik FSS, kao i mnogi drugi prijatelji i rođaci. "Tatice naš, kažu da si otišao na put. Čekaćemo te da nam doneseš bombone, haljine i patike. I bićemo dobri i bićeš ponosan na nas", piše u potresnoj čitulji Butulijine dece i supruge.

(Kurir.rs/Danijela Jovanović/Foto:Printscreen, Zorana Jevtić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track