ŠOK! SRPKINJA GLAVNI NARKO-BOS U ŠPANIJI: Plantaže čuvaju naoružani Srbi i Bugari, niko nije smeo da im priđe!
Ilustracija: EPA, Foto: EPA

ŠOKANTNO

ŠOK! SRPKINJA GLAVNI NARKO-BOS U ŠPANIJI: Plantaže čuvaju naoružani Srbi i Bugari, niko nije smeo da im priđe!

Crna Hronika -

Otkriveno je da je državljanka Srbije imala najmanje dve plantaže marihuane koju je gajila za izvoz. Tereti se da je zapošljavala zemljake, koji su danonoćno pazili na zasađene biljke

Srpkinja J. A. (30) uhapšena je u blizini Valensije zbog sumnje da je organizator kriminalne grupe koja je u Španiji proizvodila drogu i izvozila je na tržište Holandije i Danske!

Kako je obelodanila španska policija, sa J. A. je uhapšeno još 13 Srba koji su radili na njenim plantažama za uzgoj marihuane.

foto: Profimedia

- Uhapšeni su uglavnom srpski državljani, a na dve plantaže otkriveno je 3.000 biljaka u različitim fazama rasta, kao i oko 200 kilograma marihuane koja je bila osušena i spremna za prodaju - saopštila je španska policija.

Nađen sef

U kuću u kojoj J. A. živi u Valensiji specijalci su upali pod punom opremom i u sefu pronašli 24.000 evra. - Otkriveno je da su članovi bande iznajmljivali kuće ili farme, a mozak operacije bila je J. A., koja je imala i fiktivnu firmu za prodaju semena voća i povrća i đubriva. Zaposlila je ljude uglavnom iz Srbije, mada je među uhapšenima bilo i Bugara i Španaca koji već imaju dosijee. Interesantno je da je svaka plantaža imala i dvojicu stražara, Bugarina i Srbina, naoružane električnim pištoljima za odbranu - obelodanili su španski mediji.

- Marihuanu su čuvali 24 sata dnevno, a neki od pripadnika grupe su čak spavali na plantažama kako bi vodili računa o biljkama - navode oni koliko je dobro bila organizovana grupa koji je predvodila tridesetogodišnja Srpkinja.

Srbi u Španiji HAPŠENI U VIŠE AKCIJA

U poslednjih nekoliko godina, u Španiji je otkriveno više od dvadeset laboratorija za uzgoj marihuane, a tokom ovih policijskih akcija uhapšeno je nekoliko desetina Srba. - Veliki broj naših ljudi odlučuje se da baš u Španiji, najčešće u okolini Valensije, gde već ima mnogo naših ljudi, pokrene ovaj nezakoniti biznis, jer su u toj državi kazne za proizvodnju marihuane najniže u Evropi - kaže izvor. On podseća i da je pre nekoliko meseci u toj državi razbijena grupa koju je organizovao G. A. (38) sa Vračara.

foto: Printscreen

Plantaže marihuane koje je ona napravila, kako navode, bile su moderne, opremljene reflektorima, klima-uređajima, sejalicama, filterima i ventilatorima.

- Osim toga, uhapšeni koji su radili za J. A. koristili su i hemijska sredstva kojima se ubrzava cvetanje, a samim tim i pospešuje proizvodnja, odnosno uvećava profit - naveli su oni.

Drogu spremnu za prodaju, kako navode tamošnji mediji, izvozili su u Dansku i Holandiju, jer je cena u tim zemljama daleko viša nego u Španiji.

I brat umešan

- Osim što su uzgajali marihuanu za evropsko tržište, sumnja se da je Srpkinja novac zarađen od prodaje droge ubacivala u legalne tokove, pa je policija prilikom pretresa kod nje zaplenila i dokumentaciju koja sadrži i fiktivne račune koji su navodno plaćani firmi koju je otvorila - navode izvori iz istrage. Izvori španskih medija kažu i da je u proizvodnji i trgovini narkoticima J. A. pomagao njen brat.

- Sumnja se da se on u avgustu prošle godine sklonio u Srbiju i za njim je raspisan evropski nalog za hapšenje - naveli su oni.

SRPSKI KRIMINALCI UHAPŠENI U ŠPANIJI

Luka Bojović Osuđen na 18 godina

Luka Bojović je najpoznatiji Srbin koji je u februaru 2012. uhapšen u jednom restoranu u Valensiji. U to vreme, za njim je bila raspisana poternica Srbije, koja je u međuvremenu povučena pošto je oslobođen optužbi za ubistva za koja mu se u to vreme sudilo. Njegovo hapšenje ostaće upamćeno po poljupcu koji je poslao snimateljima dok su ga policajci privodili. U Španiji je osuđen na 18 godina zatvora. S njim je tada uhapšen i Vladimir Milisavljević, zvani Vlada Budala, nekadašnji pripadnik "zemunskog klana", koji je zbog zločina počinjenih za tu grupu u Srbiji osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina.

NAVIJAČ SE KRIO KOD LUKE

Đorđe Prelić

foto: Printscreen

U februaru 2013. godine u Španiji, u blizini Barselone, uhapšen je vođa navijača Đorđe Prelić, za kojim je Srbija u to vreme tragala zbog učešća u ubistvu Francuza Brisa Tatona, navijača FK Tuluz. On je naredne godine izručen Srbiji, a prošle godine je osuđen pravosnažno na 10 godina zatvora. U vreme hapšenja Prelića, u medijima se spekulisalo da je Prelić u Španiji živeo pod zaštitom Luke Bojovića.

SKRIVA SE OD UBICA Strahinja Stojanović

foto: Privatna Arhiva

Strahinja Stojanović, koji je dobro poznat srpskoj policiji, a koji je bio meta bombaškog napada u kom je 11. avgusta prošle godine u Zemunu teško povređena njegova devojka, inače bivša mis Marbelje Olac Bilbao Gonzales, navodno je utočište pronašao upravo u Španiji. Njegovu lokaciju otkrila je upravo misica, koja je na svom Instagram profilu objavila da su se njih dvoje venčali i da uživaju u toj državi.

TEŠKO RANJEN U BARSELONI Nebojša Stojković Stojke

foto: Privatna Arhiva

Navodni vođa "rakovičkog klana" Nebojša Stojković Stojke teško je ranjen u avgustu 2017. godine u centru Barselone. Tada su nepoznati napadači na ulici pucali Stojketu u glavu. Posle operacije i borbe lekara, Stojković se oporavio od povreda i vratio u Srbiju. Stojković je nedavno bio privođen u velikoj policijskoj akciji.

(Kurir.rs/Jelena Spasić/foto Printscreen, Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track