ADVOKATICA NOŽEM UBOLA KLIJENTA U SUBOTICI: Bio je agresivan i došlo je do napada, ali ono što je rekao u sudu ostavlja bez teksta (FOTO)
Foto: Facebook, N.H.

skandal

ADVOKATICA NOŽEM UBOLA KLIJENTA U SUBOTICI: Bio je agresivan i došlo je do napada, ali ono što je rekao u sudu ostavlja bez teksta (FOTO)

Crna Hronika -

Neobičan incident sinoć se dogodio u Subotici u kancelariji advokatice Lidije O., kada je njen klijent Darko G., kojeg je kako Kurir saznaje zastupala u nekoliko predmeta, pokazao navodno izuzetnu agresivnost pa je ona morala da u odbrani na nasrne nožem na njega.

Incident se završio odlaskom Darka u subotičku bolnicu, gde mu je rana od noža na leđima, prema vratu, sanirana i kako saznajemo nije životno ugrožen. Pušten je iz Bolnice a danas je saslušan u Višem tužilaštvu Subotice, odmah nakon saslušanja advokatice Lidije O.

Zgrada gde se odigrao incident
Zgrada gde se odigrao incidentfoto: N.H.

Ona je saslušana kod sudije za prethodni postupak, a nakon toga joj je uz saglasnost tužioca određena mera zabrane napuštanja stana u kojem živi, dok traje postupak, kaže za Kurir Rajko Maravić, portparol Višeg suda.

Kako nezvanično saznajemo advokatici nije određena nanogica, nego je u kućnom pritovoru, dok traje postupak. Od izvora bliskog istrazi saznajemo da tužilac za sada vodi istragu u pravcu ubistva u pokušaju.

"Lidija nije bila u stanju da iznese iskaz, psihički se veoma loše osećala i branila se ćutanjem, za sada, jer od ranije ima zdravstvenih problema. Tužilac će nakon istrage utvrditi da li je bilo namere prilikom povređivanja", kaže izvor Kurira i dodaje da je Darko takođe saslušan danas u Višem tužilaštvu, nije ugrožen. Dobro je i ima lakšu telesnu povredu.

foto: N.H.

Otac Lidije O., koji je u penziji nakon bavljenja advokaturom, kaže za Kurir da Lidija ne može da govori jer je potresena i ne oseća se dobro.

"Klijent kojeg je zastupala i koji je povređen je odmah posle nje saslušan u Tužilaštvu.Ta povreda je negde kod ramena. On je isprovocirao Lidiju, i preterao je u tome, prema sopstvenom priznanju. Ne traži njeno gonjenje, nema nameru da je tereti, tako smo obavešteni i to nam je potvrđeno za sada", kaže on za Kurir.

Otac dodaje i da nije zahvalno da se on upušta u slučaj, jer nije bio na licu mesta.

"Nisam bio tamo niti bih se upuštao u to šta se dešavalo. Želim da budem korektan i prema ćerki i prema njenom klijentu. Prvi bih osudio svako neprimereno ponašanje. Radi se o ženi koju znaju Subotičani, svi znaju da nije agresivna, da ne bi tako reagovala, a da nije izazvana. On je sam rekao i priznao u Tužilaštvu, da je bio prema njoj agresivan, dok su razgovarali u kancelariji”, kaže on.

Kako nezvanično saznajemo a to je potvrdio i njen otac, do sada nije bilo problema u susretima Lidije i Darka.

"On je čak molio njenog supruga da ne prijavljuje slučaj policiji. U prostoriji je bilo samo njih dvoje. Ona ga zastupa po nekoliko predmeta, šta se moglo desiti kod njega, oko te agresije, ne znam. Za nju mogu reći da znam svoje dete i da ne bi mogla reagovati agresivno iz čista mira. Sve je okončano danas, pušteni su oboje kući. Sada će tužilac odlučiti oko daljeg postupka u ovom slučaju, kaže za Kurir otac advokatice.

Nezvanično kolaju razne spekulacije da je navodno Darku sipano nešto u piće u njenoj kancelariji i druge neproverene i nepotvrđene informacije. Ona je na Fejsbuku samo objavila da se neće oglašavati povodom slučaja.

foto: Facebook

U Subotici se nezvanično tvrdi da je Lidija zastupala Darka u više predmeta, te da je deo tih postupaka i uspešno okončan.

Darko je sam dao pismenu izjavu u Tužilaštvu, kako Kurir nezvanično saznaje, u kojoj je potvrdio "da su se dobro znali i sarađivali dobro. Verovatno sam svojim nekim ponašanjem izazvao taj čin, niti tražim krivično gonjenje niti odštetu, verovatno sam preterao, saopštio je u svojoj izjavi Darko", saznajemo od našeg izvora.

Istraga će potvrditi da li je incident koji se dogodio bizaran ili izazvan čin od strane klijenta i njegove advokatice, dok su razgovarali u njenoj kancelariji, sinoć u večernjim satima.

(Kurir.rs/N.H./Foto: N.H/Printscreen Facebook)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track