SMENJEN DIREKTOR DOMA U TUTINU GDE JE UMRLO TROJE ŠTIĆENIKA: Smena usledila nakon inspekcije ministarstva
Foto: Profimedia

afera

SMENJEN DIREKTOR DOMA U TUTINU GDE JE UMRLO TROJE ŠTIĆENIKA: Smena usledila nakon inspekcije ministarstva

Crna Hronika -

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević imenovao je Ivana Jezdića za vršioca dužnosti direktora Doma za mentalno ometene u Tutinu. On je na to mesto imenovan umesto dosadašnjeg direktora Omera Đondića.

Kadrovska promena je usledila nakon što je resorno ministarstvo poslalo inspekciju u tu ustanovu da ispita okolnosti povodom smrti tri štićenika za tri dana, objavio je danas radio Sto plus.

U rešenju koje je Đorđević potpisao 28. februara, a u koje je taj radio imao uvid, navodi se da je novi v.d. direktora ustanove u Tutinu Ivan Jezdić, koji će tu dužnost obavljati do izbora direktora.

"Kod imenovanja vršioca dužnosti direktora, Ministarstvo je imalo u vidu činjenicu da Ivan Jezdić, diplomirani pravnik iz Beograda, ispunjava uslove za imenovanje utvrđene Zakonom o socijalnoj zaštiti", navodi se u rešenju.

Prema informacijama do kojih je došao Radio Sto plus, Jezdić je kadar Pokreta socijalista Aleksandra Vulina, a jedno vreme je bio i predsednik omladine te partije. Radio je kao pravnik u Gerontološkom centru u Beogradu, a potom i kao direktor Doma za stare "Voždovac".

Omer Đondić je kadar Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića.

Promena na čelu Doma u Tutinu usledila je nakon inspekcije koju je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja uputilo u tu ustanovu povodom smrti tri štićenika za tri dana.

Ministarstvo je ranije navelo da je S.D. (32) preminula 26. februara zbog davljenja hranom, dok je istog dana prirodnom smrću, zbog duže bolesti srca i pluća, umrla 73-godišnja B.M. Tri dana ranije od srčanog udara u svom krevetu umro je V.G. (40). Iako nalazi inspekcije nisu javno objavljeni, pomoćnica ministra za rad i socijalnu politiku Suzana Mišić je 3. marta Radio-televiziji Srbije izjavila da je u Domu u Tutinu napravljen "ozbiljan pomak u obezbeđivanju uslova za boravak štićenika".

(Kurir.rs/Beta/Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track