Najnovije vesti

ČEDOMORSTVO U MUSTAPIĆU KOD KUČEVA: Majka jastukom ugušila bebu
Foto: Privatna arhiva

HOROR

ČEDOMORSTVO U MUSTAPIĆU KOD KUČEVA: Majka jastukom ugušila bebu

Crna Hronika

Živadinka Stojković (23) iz Mustapića kod Kučeva uhapšena je zbog sumnje da je ugušila svog četvoromesečnog sina L. V., u porodičnoj kući u ovom selu, dok je njen suprug Ljubiša V. (47) bio u bolnici.

Kako nezvanično saznajemo, njoj je određeno zadržavanje do 48 sati, a sumnjiči se da je počinila teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna do 40 godina zatvora.

Pozvala rođaku

- Živadinka je u jutarnjim časovima u potpunom rastrojstvu pozvala rođaku i rekla joj da njena beba ne diše, kao i da će se ona zbog toga ubiti. Preplašena rođaka odmah je alarmirala policiju, koja je u kući u kojoj je Stojkovićeva živela pronašla mrtvu bebu s vidljivim povredama, ali majke nije bilo. Posle potrage, ona je pronađena i privedena u policijsku stanicu - objašnjava naš sagovornik iz istrage i nastavlja:

- Sumnja se da je nesrećna žena patila od teškog oblika postporođajne depresije, jer je prošle godine zadesila još jedna tragedija. Naime, mali L. V. je rođen iz blizanačke trudnoće, ali je druga beba preminula dok je Živadinka bila u devetom mesecu, pa je rođena mrtva. Dečak je rođen zdrav i došao je kući s majkom - objasnio je naš izvor, dodavši da će Stojkovićeva biti saslušana u Višem tužilaštvu u Požarevcu.

Kuća strave... Policija mrtvo dete pronašla u kolicima
Kuća strave... Policija mrtvo dete pronašla u kolicimafoto: Sonja Spasić

Prema rečima našeg sagovornika, telo mališana pronađeno je u kolicima.

- Beba je bila u dečjim kolicima, sama u kući. Navodno, Živadinkin suprug dan ranije je otišao u bolnicu, a nju ostavio samu s detetom u Mustapiću - rekao je naš izvor.

Siroče

Kako pričaju komšije ove porodice, Živadinka nema roditelje i mnogo se namučila u životu.

- Koliko mi znamo, ona je neko vreme bila u domu, pa je onda došla u jednu hraniteljsku porodicu iz našeg sela. Upravo tu je i upoznala Ljubišu, s kojim već dve godine nevenčano živi. On je poznat po tome da voli da popije, a prekjuče ga je jedna komšinica odvezla u požarevačku bolnicu. Ne znamo kad je jadna beba nastradala, možda se to desilo i odmah po njegovom odlasku - ispričale su šokirane komšije ove porodice:

- Kivni smo što niko od nadležnih nije reagovao, jer svi znaju da je Živadinka na nivou deteta i da nije bila sposobna sama da brine o bebi, a Ljubiša voli da pije - kazale su komšije.

Žive u inostranstvu Otac bebe ima i stariju decu

Kako tvrde meštani Mustapića, Ljubiša V., koji je dvostruko stariji od Živadinke, iz prethodnih veza ima sina i ćerku. - On ima i oca, koji, kao i njegova deca, živi u Austriji. Živadinka i Ljubiša su u Mustapiću bili sami, ali su se lepo slagali i snalazili su se kako su znali - rekle su nam komšije.

HRONOLOGIJA Slučajevi čedomorstva:

novembar 2018 - Ivana M. (29) iz Leskovca, koja se lečila od postporođajne depresije, bacila svog tromesečnog sina s terase porodičnog stana u Ulici vojvode Mišića septembar 2015 - Tanja Lakić Mahud ubila je svoju osmomesečnu ćerku metadonom, a potom leš bacila u kesu za đubre i izbacila na terasu stana na Vračaru maj 2012 - Slađana J. (26) izbola je nasmrt svoju četrdesetodnevnu bebu u porodičnom stanu u Banatskoj ulici u Zemunu. Navodno, ona je sina najpre podojila, pa ga ubila dok je suprug spavao u drugoj sobi april 2012 - Milena S. (26) iz sela Pejkovca kod Žitorađe s više uboda usmrtila je 13-mesečnu ćerku, a potom pokušala da se ubije. Devojka je posle tri meseca preminula u zatvorskoj bolnici oktobar 2010 - Branislava J. (29) u naselju Kaluđerica udavila je u kadi svoju desetomesečnu ćerku K. J., a potom ispričala da se beba sama utopila tokom kupanja

(Kurir.rs/J. Rafailović - J. Ivić/Foto: Sonja Spasić/Privatna arhiva)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...