PRINC BEOGRADSKOG ANDERGRAUNDA: Tragično stradali humanitarac Đorđe bio je brat od strica ove LEGENDE BEOGRADA
Foto: Printskrin

PRINC BEOGRADSKOG ANDERGRAUNDA: Tragično stradali humanitarac Đorđe bio je brat od strica ove LEGENDE BEOGRADA

Crna Hronika -

Legendarni bubnjar Ivica Vdović Vd bio je brat od strica tragično stradalog humanitarca Đorđa Vdovića.

Osim toga što je poznat kao bubnjar grupe Katarina IIi Šarla Akrobate u kojoj je svirao zajedno sa Milanom Mladenovićem i Kojom iz Discipline Kitchme, Vd je, navodno, i prva zvanično registrovana osoba obolela od AIDS-a u Jugoslaviji.

Vd, ili kako su ga nazivali "Princ beogradskog andergraunda" se testirao na HIV 1985. godine. Test je bio pozitivan, bolest je napredovala i Vd je preminuo septembra 1992. godine u 31 godini života.

- Te 1985. godine Ivica je otišao da se testira na neku čudnu bolest koja se pojavila u Beogradu. Vratio se i celom gradu je rekao da je zaražen AIDS-om - prisećala se tada glumica Sonja Savić, njegova bliska prijateljica.

Mnogi i danas tvrde da je Vd bio jedan od najboljih bubnjara koje je Jugoslavija imala. Bio je najintrigantnija ličnost tadašnje muzičke scene.

Srpski državljanin Đorđe Vdović (54), kako se sumnja, jedan je od 157 ljudi koji su danas poginuli kada se Boing 737 kompanije "Etiopijen erlajns" srušio neposredno po poletanju sa aerodroma u Adisa Abebi. Iza sebe je ostavio ženu i dvoje dece, a nastradao je kada je krenuo na poslovni sastanak i konferenciju UN.

(Kurir.rs/Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track