Najnovije vesti

OŠTETILI BUDŽET SRBIJE: Novosadska policija uhapsila dvojicu zbog zloupotrebe položaja
Foto: Profimedia

ODREĐENO ZADRŽAVANJE DO 48 SATI

OŠTETILI BUDŽET SRBIJE: Novosadska policija uhapsila dvojicu zbog zloupotrebe položaja

Crna Hronika

Pripadnici policije uhapsili su dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, saopštio je danas MUP.

 

Uhapšeni su D.B. (69), bivše odgovorno lice u novosadskom privrednom društvu AD "Budućnost" i Lj.M. (72), bivši nadzorni organ nad izgradnjom akva parka i spa centra u Banji Junaković kod Apatina.

 

Sumnja se da su oni, od 31. decembra 2008. do 6. novembra 2010. godine, iskoristili svoj položaj tako što su potpisivali i overavali dokumenta kojima su lažno prikazali da je privredno društvo AD "Budućnost" kao izvođač radova tokom izgradnje akva parka i spa centra izvelo više građevinskih radova u odnosu na stvarno stanje, u vrednosti od 135.563.245 dinara.

 

Na ovaj način su, kako se sumnja, u ovom iznosu pribavili protivpravnu imovinsku korist privrednom društvu AD "Budućnost" i oštetili budžet Republike Srbije, Opštine Apatin, Fonda za kapitalna ulaganja i Fonda za razvoj Republike Srbije.

 

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

 

Hapšenje su izvršili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije su, po nalogu tužioca Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...