OŠTETILI BUDŽET SRBIJE: Novosadska policija uhapsila dvojicu zbog zloupotrebe položaja
Foto: Profimedia

ODREĐENO ZADRŽAVANJE DO 48 SATI

OŠTETILI BUDŽET SRBIJE: Novosadska policija uhapsila dvojicu zbog zloupotrebe položaja

Crna Hronika -

Pripadnici policije uhapsili su dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, saopštio je danas MUP.

Uhapšeni su D.B. (69), bivše odgovorno lice u novosadskom privrednom društvu AD "Budućnost" i Lj.M. (72), bivši nadzorni organ nad izgradnjom akva parka i spa centra u Banji Junaković kod Apatina.

Sumnja se da su oni, od 31. decembra 2008. do 6. novembra 2010. godine, iskoristili svoj položaj tako što su potpisivali i overavali dokumenta kojima su lažno prikazali da je privredno društvo AD "Budućnost" kao izvođač radova tokom izgradnje akva parka i spa centra izvelo više građevinskih radova u odnosu na stvarno stanje, u vrednosti od 135.563.245 dinara.

Na ovaj način su, kako se sumnja, u ovom iznosu pribavili protivpravnu imovinsku korist privrednom društvu AD "Budućnost" i oštetili budžet Republike Srbije, Opštine Apatin, Fonda za kapitalna ulaganja i Fonda za razvoj Republike Srbije.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Hapšenje su izvršili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije su, po nalogu tužioca Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja