Najnovije vesti

DETALJI STRAVIČNE TRAGEDIJE KOD PLANDIŠTA: Žena je pričala nepovezano i u rukama stiskala unuku koja se borila za vazduh! NIKOME NIJE DALA DA JE PIPNE, završila na psihijatriji
Foto: Privatna arhiva

JEZIVO

DETALJI STRAVIČNE TRAGEDIJE KOD PLANDIŠTA: Žena je pričala nepovezano i u rukama stiskala unuku koja se borila za vazduh! NIKOME NIJE DALA DA JE PIPNE, završila na psihijatriji

Crna Hronika

Videla sam ženu kako nosi dete po dvorištu. Nisam znala o čemu je reč dok joj nisam prišla. Dete je bilo mokro i krkljalo je. Nepovezano je pričala da je devojčica upala u vodu. Prišla sam joj da pomognem, ali ona nije želela da mi da ni da pipnem devojčicu.

Ovim rečima za Kurir prepričava dramu žena koja je prva pritekla u pomoć baki malene Lee Ficker (2), koja se udavila u septičkoj jami u svom dvorištu u selu Velika Greda kod Plandišta.

Borila se za vazduh

Komšinica koja se zatekla na mestu tragedije objašnjava da je u utorak pošla u prodavnicu, kada je videla baku sa unukom u naručju.

- Devojčica je još bila živa. Rekla sam baki da je okrene i da joj skine garderobu, ali ona ju je unezvereno stegla i drmusala sve vreme. Tražila sam joj da mi je da, a ona ju je stezala sve jače. Vikala je: "To je moje dete!" dok joj je maleni anđeo umirao na rukama. Videlo se da se bori za vazduh - priča prestravljena komšinica i dodaje da je baka sve vreme plakala.

Užasna smrt... U ovom kanalu se udavila mala Lea
Užasna smrt... U ovom kanalu se udavila mala Leafoto: Vladimir Šporčić

- Ona od šoka i straha nije znala šta da radi i kako da pomogne unuci. U jednom trenutku je stigla Hitna pomoć. Lekari su joj jedva uzeli dete iz naručja, uveli je u sanitet i odvezli. Čula sam baku kako viče: "Hoću i ja sa njom, moje dete!" - kaže komšinica i dodaje:

- Ne mogu da se smirim. Možda sam i ja mogla da spasem devojčicu, ali sad je kasno. Desila se tragedija kakvu selo ne pamti - kaže sagovornica.

Roditelji bili kod lekara

Podsetimo, nezapamćena tragedija dogodila se u trenutku kada su u kući bili baka, malena Lea i njen brat blizanac. Roditelji, koji imaju još dva mlađa deteta, koji su takođe blizanci, bili su kod lekara sa mlađim blizancima.

- Kada se sve to desilo, komšinica je došla da čuva Leinog brata blizanca. On kao da je osetio da nešto nije kako treba. Zgrabio je ćebence na krevetu i posmatrao šta se dešava. Eno ga i danas, zaigra se, ali samo se okreće i traži Leu. Srce da prepukne - kaže komšinica i dodaje:

- Koliko sam čula, baku su odveli na psihijatriju jer ne može da se smiri.

Tuga... Beli kovčeg u kapeli na groblju
Tuga... Beli kovčeg u kapeli na grobljufoto: Sonja Spasić

Telo u kapeli Sutra sahrana

Telo tragično nastradale Lee juče je preneto u kapelu na katoličkom groblju u Velikoj Gredi. Kada je maleni beli kovčeg stigao, niko nije mogao da zadrži suze, same su lile. - Ona će danas biti sahranjena. Njeni roditelji su na lekovima, ne znaju šta ih je snašlo. Majka je bila da pokaže grobno mesto za svoju ćerku. Strašno - kaže komšija.

(Kurir.rs/Jelena Rafailović/Foto: Sonja Spasić/Vladimir Šporčić/Privatna arhiva)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...