SPREČENO SAMOUBISTVO U LESKOVCU: Majka s detetom u naručju htela da skoči sa pet metara!
Foto: D. M.

drama

SPREČENO SAMOUBISTVO U LESKOVCU: Majka s detetom u naručju htela da skoči sa pet metara!

Crna Hronika -

Policajci Nenad Stanković i Marko Stojičić su posle razgovora s Leskovčankom uspeli da je odgovore od namere da sebi i svom detetu oduzme život

I. S. (32) pokušala je juče oko 10 sati da izvrši samoubistvo skokom s terase u zgradi u Radničkoj ulici. Da zlo bude veće, ona je pretila skokom dok je u naručju držala dete (5).

Kako nezvanično saznajemo, majka se na ovaj korak navodno odlučila zbog toga što je njen suprug, od koga se trenutno razvodi, pretio da će joj trajno oduzeti starateljstvo nad detetom. Tragedija je sprečena zahvaljujući policajcima Nenadu Stankoviću i Marku Stojičiću, koji su nakon prijave odmah izašli na teren.

foto: D. M.

Stajala na simsu

Stanković i Stojičić kažu za Kurir da su mladu majku, s detetom u naručju, zatekli kako stoji na simsu zgrade, na visini od oko pet metara.

- Popeo sam se merdevinama do žene, koja je bila vidno uznemirena. Nakon razgovora, uspeo sam da je ubedim da mi preda dete, a zatim sam i njoj pomogao da siđe - prepričava dramu policajac Nenad Stanković, koji je posle herojskog čina s kolegom otišao na drugi zadatak.

Kako nezvanično saznajemo, nesrećna majka je htela sebi da oduzme život zbog narušenih porodičnih odnosa.

- I. S. se u poslednje vreme stalno svađala sa suprugom. Često su se čuli vika i njen plač iz stana, a čuli smo i da je rešila da se razvede, ali da je muž govorio da će joj oduzeti dete. Međutim, niko nije to prijavljivao policiji, jer nismo želeli da se mešamo u tuđi brak - kaže komšinica i nastavlja:

Požrtvovana majka

- I. S. je požrtvovana majka i supruga i svojom platom je izdržavala čitavu porodicu.

Nakon što su policajci uspeli da ubede I. S. da siđe s terase, ona je upućena u Opštu bolnicu u Leskovcu.

- Smeštena je na odeljenje psihijatrije. Dete su preuzeli radnici Centra za socijalni rad - kaže naš sagovornik.

Direktor policije: Ponosan sam na policajce

Vladimir Rebić, direktor policije, istakao je da je ponosan na hitru i uspešnu reakciju policajaca, koji su pokazali izuzetnu hrabrost, profesionalnost i sposobnost obavljajući redovne zadatke. - Mogu da zaključim da je sve više situacija u kojima policajci, rizikujući svoj život, spasavaju živote građana. Ministarstvo prepoznaje i vrednuje takav način rada, a trudićemo se da obezbedimo bolji materijalni položaj i opremu za sve službenike kako bi još efikasnije i profesionalnije obavljali zadatke - rekao je Rebić.

(Kurir.rs/D.M./Foto: D. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track