DETALJI BRUTALNOG TERORA PORODICE IZ JAJINACA: Reketaši im tražili 300.000 evra, bacili BOMBU NA KUĆU u kojoj su BILA DECA, ubili im psa... Ovako su uhapšeni
Foto: Youtube/Printscreen

DETALJI BRUTALNOG TERORA PORODICE IZ JAJINACA: Reketaši im tražili 300.000 evra, bacili BOMBU NA KUĆU u kojoj su BILA DECA, ubili im psa... Ovako su uhapšeni

Crna Hronika -

Željko S. (35) i Goran S. (42) i njihov poznanik Radan P. (34) uhapšeni su zbog sumnje da su od bračnog para iz Jajinaca u Beogradu iznudili novac, a prethodno im pretili na taj način što su im zapalili automobile i bacili ručnu bombu u dvorište, ubivši im psa.

Uhapšeni Goran S. je, kako se sumnja, angažovao u novembru prošle godine Radana P. da u dvorištu porodične kuće supružnika Ivana (30) i Slađane Komatina u Ulici Vukosave Oljače namerno izazove požar na dva automobila. U požaru su oba automobila potpuno izgorela, a piroman je pobegao.

Osumnjičeni Goran S. tu, međutim, nije stao sa napadima na imovinu vlasnika, inače trgovca nekretninama koji nije povezivan ni sa kakvim kriminalnim poslovima, sve u nameri da od njega iznudi 300.000 evra. Iz tog razloga je 12. marta ove godine, u 1.50 sati, bacio ručnu bombu u dvorište porodične kuće Komatina, u čijem domu su tada bila i tri njegova maloletna deteta. Bomba je pala blizu dečje tramboline i igračaka, a geleri su se razleteli po dvorištu i usmrtili psa koji je ležao u dvorištu. Kiša gelera je oštetila i parkirani “mercedes”. Supružnici i deca nisu fizički povređeni, ali su bili istraumirani. Bombaš je pobegao, a u istrazi policija je uzela snimke video-nadzora sa okolnih kuća ne bi li im video-zapisi pomogli u identifikaciji osumnjičenog. Uviđaju je prisustvovala i specijalna jedinica u cilju utvrđivanja tipa eksploziva koji je bačen.

Pored ovoga, Goran S. i Željko S. su osumnjičeni i da su više puta telefonom pozivali oštećenu i uz pretnje tražili od nje pomenuti novac. Kako saznajemo, osumnjičeni i oštećeni poznaju se od ranije.

- Kada su porodici Komatina prošle godine zapaljeni automobili oni nisu želeli da sarađuju sa policijom, jer su znali o kome se radi - kaže naš izvor.

Naime, Soni su zajedno sa komatinama su radili na građevinskim poslovima. Problem je nastao oko legalizacije jednog objekta.

- Navodno, rekli su da je Ivan Komatina njima ostao dužan novac za legalizaciju, nakon čega su krenuli da ga ucenjuju - dodaje naš izvor. Vlasnici kuće na kraju su iznudu prijavili policiji, a Goran S. i Željko S. uhapšeni su na primopredaji, neposredno nakon što im je Slađana predala 1.200 evra.

Određeno im zadržavanje

Braći i njihovom saučesniku na teret se stavljaju krivična dela iznuda, izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Drugom osnovnom javnom tužilaštvu.

(Kurir.rs/Blic Foto: Printscreen/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track