Najnovije vesti

CARINICI NA GRADINI NAŠLI DROGU U ĆEVAPIMA: A onda su pretresli čitav auto i nisu mogli da veruju (FOTO)
Foto: Uprava Carina Srbije

borba protiv droge

CARINICI NA GRADINI NAŠLI DROGU U ĆEVAPIMA: A onda su pretresli čitav auto i nisu mogli da veruju (FOTO)

Crna Hronika

Carinici su na izlazu graničnog prelaza Gradina, zaplenili marihuanu uposudi za hranu sa ćevapima, ali i 24 flaše žestokih pića pronađenih u prostoru za rezervni točak, saopštila je Uprava carina Srbije.

"Marihuana i hašiš su otkriveni kada je 31. marta na red za kontrolu stigao „reno folksvagen“ turskih registarskih oznaka kojim su iz Nemačke ka Turskoj putovala dvojica 34-godišnjih državljana Turske. Iako su oba putnika rekla da nemaju ništa da prijave, carinski službenici su ipak posumnjali unjihove reči. I imali su pravo, jer se u suvozačevoj plastičnoj posudi za hranu, među ćevapima našla i kesica puna marihuane", piše u saopštenju.

foto: Uprava Carina Srbije

Detaljnom kontrolom je utvrđeno da se i u putnoj torbi vozača, kao i u omotu njegove kese duvana nalazi preko 20 grama marihuane i hašiša.

foto: Uprava Carina Srbije

"Dva dana pre toga, 29. marta, carinici su otkrili i 27 flaša konjaka, viskija i votke kod trojice 40-godišnjaka, nemačkih državljana turskog porekla, koji su se iz Nemačke uputili ka Turskoj. Putnici su po flašu pića stavili su u svoje putne torbe znajući da je to dozvoljena količina za prenos preko granice, ali su carinici želeli da pogledaju i šta se nalazi u gepeku. Kada su podigli pregradu kojom je od unutrašnjosti prtljažnika odvojen prostor za rezervni točak naišli su na pravi ''podrum pića'', piše u saopštenju.

U skrivenom prostoru otkrili su 7 flaša votke, 3 boce viskija i čak 14 flaša nemačkog konjaka.

Pošto je svaki od putnika u torbi nosio po jednu flašu alkoholnog pića, što je dozvoljeno preneti preko granice bez prijave carinicima, one su im vraćene, dok su 24 flaše otkrivene u pregrađenom gepeku zaplenjene i predate u nadležnost carinarnice Dimitrovgrad do okončanja prekršajnog postupka.

(Kurir.rs/Foto: Uprava carina Srbije)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...