GROBARI PALI SA 65 KILOGRAMA DROGE NA MALTI: Obezbeđivali klubove i prodavali kokain, ekstazi i marijuanu!
Foto: Printscreen

akcija

GROBARI PALI SA 65 KILOGRAMA DROGE NA MALTI: Obezbeđivali klubove i prodavali kokain, ekstazi i marijuanu!

Crna Hronika -

Policija na Malti uhapsila dvojicu srpskih državljana, navodno članova navijačke grupe "Grobari Malta", Hrvata i još jednog muškarca zbog veće količine narkotika

Srpski državljani C. Ž. (37) i Z. Ć. (42), za koje se sumnja da su članovi navijačke grupe "Grobari Malta", Hrvat (42) i još jedan muškarac (40) uhapšeni su na Malti jer je policija kod njih pronašla 65 kilograma marihuane, prenose lokalni mediji.

Kako navode, akcija hapšenja sprovedena je u gradu Gziru, nakon što je policija odeljenja za narkotike nedelju dana pratila i posmatrala osumnjičene.

Pronađena droga
Pronađena drogafoto: Printscreen

Droga u autu

- U automobilu čiji je vlasnik muškarac (40), inače stanovnik grada Kormi na Malti, pronađeno je 17 kilograma marihuane, dok je 47 kilograma ove droge nađeno u jednoj garaži u Gziru. Policija je zaplenila i ranac sa još jednim kilogramom marihuane, ali i male količine smole kanabisa. Takođe, pretresom stanova osumnjičenih pronađeno je i oduzeto 17.000 evra u gotovini. Osmnjičeni su policiji rekli da nisu krivi i zatražili su da budu oslobođeni, ali je njihov zahtev odbijen - navodi izvor malteških medija.

Prema njegovim rečima, uhapšeni srpski državljani su drogu navodno prodavali po noćnim klubovima na Malti.

- Nedavno su se doselili na Maltu i radili su kao obezbeđenje u nekoliko diskoteka. Sumnja se da su mušterijama prodavali marihuanu, kokain i ekstazi. Takođe, pretpostavlja se da su članovi navijačke grupe "Grobari Malta", koje stanovnici ove ostrvske države nazivaju vandalima zbog čestih sukoba s drugim navijačkim grupama. Grupa trenutno broji oko 100 navijača - dodaje naš sagovornik.

Danas saslušanje

Kako kaže, osumnjičeni dileri će danas biti saslušani u tužilaštvu na Malti. - Protiv njih su podnete krivične prijave, a po odobrenju javnog tužioca biće odvedeni na saslušanje, gde će moći da iznesu odbranu - kazao je sagovornik tamošnjih medija.

Kriminolog Boža Spasić Srpsko podzemlje okupiralo Maltu

Kriminolog Boža Spasić izjavio je ranije za Kurir da na Malti ima mnogo velikih imena iz srpskog podzemlja. - Ozbiljni kriminalci na Malti ne padaju, hapse samo sitnije koji se bave dilovanjem droge i prostitucijom, jer Srbi to tamo najviše rade. Tamo još nije došlo do većeg sukoba, ali se u skorije vreme može očekivati veliki rat zbog podele teritorije. Begunci za koje niko ne zna gde se nalaze, pripadnici klanova, sigurno su već otišli na Maltu - rekao je Spasić.

(Kurir.rs/D.Stamenković/Foto:Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track