POLIO SE BENZINOM I ZAPALIO SE SVEĆOM: Nije mogao da preboli smrt majke i brata!
Foto: Slađana Stevanović

Pokušaj samoubistva u selu Divci kod Valjeva

POLIO SE BENZINOM I ZAPALIO SE SVEĆOM: Nije mogao da preboli smrt majke i brata!

Crna Hronika -

Vojislav Bošković (46) prvo zapalio svoju novu kuću, a dok su vatrogasci gasili požar, u staroj kući je zapalio i sebe, nakon čega je sa opekotinama prevezen u bolnicu

Vojislav Bošković (46) iz valjevskog sela Divci polio se benzinom i zapalio u svojoj kući, dok su vatrogasci gasili požar na njegovoj novoj kući i šupi, koje je prethodno zapalio!

Prava drama odigrala se u noći između subote i nedelje, a Vojislav je sa teškim opekotinama po čitavom telu transportovan za Beograd.

Snažna eksplozija

Kako saznajemo, Bošković je usred noći prvo zapalio šupu, pa potom i novu kuću. Kada je vatra počela da bukti, komšije su pozvale vatrogasce, a Vojislav se sakrio u staru kuću, koja se nalazi nekoliko metara od nove, u istom dvorištu.

eksplozija raznela zid
eksplozija raznela zidfoto: Slađana Stevanović

- Vatrogasci su brzo stigli. Dok je više ekipa gasilo vatru na kući i pomoćnom objektu, primetili su muškarca u staroj kući. Pokušali su da ga ubede da izađe iz nje, međutim, on je u ruci držao nož i odbijao je to. Ubrzo se polio benzinom, uzeo sveću i pomoću nje se zapalio - pričaju očevici.

Kako kažu, tek tada je usledio horor, pošto je došlo do snažne eksplozije.

- Začula se detonacija, sve se zatreslo. Do eksplozije je najverovatnije došlo zbog benzinskih isparenja. Koliko je ona snažna bila, govori to što je izbila zid kuće, a vrata prostorije, u kojoj se nalazio Vojislav, odletela su nekoliko metara dalje - kaže sagovornik Kurira.

izgorela kuća
izgorela kućafoto: Slađana Stevanović

Dok su vatrogasci vodili bitku sa vatrenom stihijom i pokušavali da ugase požar kako se ne bi proširio na druge kuće, koje se nalaze u neposrednoj blizini, ekipa Hitne pomoći vodila je borbu da sačuva život teško povređenom Vojislavu. Nakon što mu je ukazana lekarska pomoć u valjevskoj bolnici, gde su mu konstatovane teške povrede opasne po život, u vidu opekotina trećeg i četvrtog stepena, on je prebačen u Beograd na dalje lečenje.

Psihički problemi

Aleksa Janjušić, prvi komšija povređenog Vojislava, kaže za Kurir da on ima psihičkih problema, zbog kojih se ranije lečio.

komšija na mestu nesreće
komšija na mestu nesrećefoto: Slađana Stevanović

- Međutim, u poslednje vreme je bio miran i nismo imali problema s njim. Ne znam šta ga je navelo na ovo, ali pretpostavljam da nije mogao da se pomiri sa tim da je za kratko vreme izgubio i majku i brata, koji su oboje umrli za manje od godinu dana - ispričao je Aleksa Janjušić.

Kako saznajemo, nakon smrti majke, Vojislav je živeo sam u porodičnoj kući u Divcima. Komšije kažu da nije nigde radio i da je živeo od socijalne pomoći.

Strašni zvuci Vatra je kuljala na sve strane Vojislavov komšija kaže da je prizor u Boškovićevom dvorištu bio jeziv. - Nismo znali šta nas je snašlo. Moja kuća se nalazi na nekoliko metara od njegove stare kuće, gde se polio benzinom i zapalio. Čuli smo da se nešto prolama, to nas je probudilo. Kad smo izašli napolje, videli smo da gore nova kuća i šupa i da vatra kulja na sve strane. Krov je počeo da propada, čuli su se strašni zvuci. Odmah smo pozvali vatrogasce, koji su čitavu noć gasili buktinju - prepričava dramu komšija.

(Kurir.rs/ Slađana Stevanović/ Foto: Slađana Stevanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track