CRNO MORE PREPLAVLJENO NARKOTICIMA:Kokain isplivao na obalu!
Foto: Printscreen

neverovatne scene u rumuniji

CRNO MORE PREPLAVLJENO NARKOTICIMA:Kokain isplivao na obalu!

Crna Hronika -

Građani su na plaži u Rumuniji pronašli nekoliko paketa sa 100 kilograma čistog kokaina, a policija veruje da je i ovo deo tovara koji su naručile vođe škaljarskog i vranjskog klana

Rumunska policija pronašla je desetine paketa kokaina, ukupne težine oko sto kilograma, koje su talasi izbacili na obalu Crnog mora, a sumnja se da je ovo još jedan deo tovara koji su navodno poručili Igor Dedović, vođa "škaljarskog klana" i Davor T., vođa "vranjskog klana".

Podsetimo, rumunska policija je u saradnji sa srpskim kolegama 23. marta zaplenila tonu kokaina, koji je bio u prevrnutom brodu u Crnom moru. Tada su uhapšena dvojica Vranjanaca, a prema operativnim saznanjima, pošiljku kokaina su finansirale vođe škaljarskog i vranjskog klana. Međutim, tokom pretovara došlo je do peha, pa je kokain plutao morem.

- U martu je zaplenjeno 1.040 kilograma kokaina čistoće 90 odsto, a pre nekoliko dana je u Konstanci nađen paket sa još 200 kilograma. Još tada se posumnjalo da u moru ima još izgubljenih paketa i da je pošiljka iz Kolumbije bila mnogo teža od tone. Sada se to obistinilo i pitanje je koliko će još paketa kokaina isplivati - kaže sagovornik.

Prema navodima medija, poslednje pakete sa kokainom pronašli su građani na plažama i pozvali policiju.

- Policija grada Konstance upozorila je građane da ne otvaraju pakete na plaži jer sadrže opasne materije, već da pozovu najbližu policijsku stanicu. Na obali Crnog mora u toku je velika operacija u vezi sa krijumčarenjem narkotika kojom rukovode rumunsko tužilaštvo, policija, žandarmerija i graničari - naveli su mediji.

Dvoje iza rešetaka Organizovana mreža U martu su u Rumuniji uhapšeni Vranjanci Tode K. i Nenad C., koji se sumnjiče da su kokain pristigao iz Latinske Amerike prevezli kopnenim putem. Sumnja se da su njih dvojica samo jedna karika u lancu dobro organizovane mreže švercera kokaina, a rumunska policija sumnja da su u čitavoj operaciji učestvovali i rumunski državljani, ali su oni uspeli da pobegnu policiji.

(Kurir.rs/ J.I./ Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track