IVA (19) JE SNIMALA DRUGOVE ZA INSTAGRAM, A ONI GLEDALI NJENU SMRT: Policija u telefonu pronašla POSLEDNJI SNIMAK!
Foto: Printscreen Facebook

stravično

IVA (19) JE SNIMALA DRUGOVE ZA INSTAGRAM, A ONI GLEDALI NJENU SMRT: Policija u telefonu pronašla POSLEDNJI SNIMAK!

Crna Hronika -

Iva Mamutović (19) pala sa 15 metara visine na beton, dok je koračajući unazad mobilnim telefonom pravila video-klipove svoja dva prijatelja

Iva Mamutović (19), učenica niške gimnazije, poginula je u nezapamćenoj nesreći, kada je snimajući video-klip za društvene mreže pala sa krova zgrade u Čarnojevićevoj ulici u Nišu.

Tragedija se dogodila u subotu uveče, a Ivinu smrt gledala su njena dva druga, koja su sa njom bila na vrhu višespratnice.

Zgrada sa koje je Iva pala
Zgrada sa koje je Iva palafoto: Kurir/M.S.

Bila živa posle pada

- Devojka je sa dvojicom mladića došla na krov i snimali su video-klipove za Instagram i Fejsbuk. U jednom trenutku ona je svojim mobilnim telefonom snimala mladiće i kretala se unazad, želeći da uhvati što širi kadar. Kako krov nije obezbeđen, odnosno nema zaštitnu ogradu, ona je idući unazad došla do ivice i survala se u ambis, dubok 15 metara. Da stvar bude gora, jeziva scena odigrala se pred očima njenih drugova, koji nisu mogli da učine ništa da joj pomognu - kaže naš sagovornik i dodaje da je policija u telefonu, koji je nesrećna devojka imala u ruci, pronašla njen poslednji snimak.

Stanari zgrade ispričali su da su čuli strahovit udarac, a potom i krike mladića.

- Prvo je nešto jako puklo, a onda sam čula pozive u pomoć. Neko je vikao: "Iva, Iva, pomoć, zovite pomoć!" Tada sam ugledala devojku kako leži na betonu u lokvi krvi. Bila je živa kada sam joj prišla. Jedna komšinica joj je uzela glavu i stavila u svoje krilo. Devojka je krkljala, a krv je šištala. Sledila sam se u sekundi - prepričava potresnu scenu stanarka zgrade u Čarnojevićevoj ulici.

Kako kaže, Hitna pomoć je stigla brzo, ali devojci nije bilo spasa.

- Iz glave joj je liptila krv. Imala je prelom lobanje. Povrede su bile takve da nije bilo šanse da preživi - kaže sagovornik Kurira.

foto: Kurir/M.S.

Palili sveće

Aleksa Cakić, stanar zgrade u Čarnojevićevoj ulici, kaže da Iva nije živela tu, a da su posle nesreće došli njeni roditelji.

Stanar Aleksa Cakić
Stanar Aleksa Cakićfoto: M. S.

- Ljudi su bili uplakani i potreseni. Jedva su stajali na nogama i upalili sveću na mestu ćerkine pogibije. Komšije su im izjavile saučešće. Scena je bila zaista potresna. Neopisiva... Otac je skrhan od bola - kaže Cakić.

Prema njegovim rečima, stan u kome su nastradala devojka i njeni drugovi prethodno bili pripada jednom od tih mladića.

foto: Kurir/M.S.

- Stan je od krova udaljen jednim redom stepenika. Pre kobnog pada, Iva i mladići bili su u stanu i verovatno su odlučili da izađu na krov. Inače su to i ranije radili, pošto sa krova puca pogled na Niš. Želja za što boljim kadrom odvela je devojku u smrt - kaže Cakić i dodaje:

- Inače, taj mladić više ne živi u tom stanu, ali često dolazi i dovodi društvo. Onda izlaze na krov, slikaju se i prave buku, zbog čega su komšije više puta pozivale policiju. Čak smo i izlaz bili ogradili žicom, ali njima đavo nije dao mira, pa su je isekli i nastavili po starom.

Zla sudbina Krov trebalo da se ruši

Aleksa Cakić ispričao je da je potkrovlje zgrade trebalo da se sruši. - Pre nekoliko meseci je trebalo da se poruši i da se tu nadogradi još spratova, ali zbog nekog spora to se nije desilo. Da je bilo nadogradnje, do ove strašne tragedije ne bi ni došlo - priča Cekić.

Roditelji nemi od bola Iva je volela umetnost

Iva Mamutović živela je u selu Kočane kod Niša. Njeni roditelji juče su primali saučešća i nisu imali snage da razgovaraju sa medijima. Za nesrećnu Ivu komšije su imale reči hvale. - Iva je bila jedan od perspektivnijih đaka. Volela je modernu umetnost, a neki su je smatrali čudnom zbog neobičnih fotografija koje je kačila na društvene mreže. Da je volela da se slika i snima na krovovima, svedoči i njena poslednja fotografija objavljena na Fejsbuku, koja je napravljena upravo na jednom niškom krovu - kaže sagovornik.

Predosetila smrt Slika sa krstom

Neki su juče komentarisali da je Iva nekim svojim fotografijama predosetila smrt. Na to mišljenje najviše ih je navela slika na kojoj se vidi devojka kako u marku sedi ispred velikog drvenog krsta.

(Kurir.rs/Marko Smiljković/Foto:M.S./Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track