SRBIN UHAPŠEN U KANADI: U kamionu švercovao 55 kila kokaina vrednog 5,5 miliona dolara
Foto: Printscreen Twitter

kriminal

SRBIN UHAPŠEN U KANADI: U kamionu švercovao 55 kila kokaina vrednog 5,5 miliona dolara

Crna Hronika -

Kanadska policija je saopštila da je uhapšen Slobodan Poznić (44), Srbin koji privremeno živi u Kanadi, zbog sumnje da je sa još dvojicom muškaraca u kamionu švercovao 55 kilograma kokaina koji na tržištu vredi 5,5 miliona dolara.

Poznić je optužen da je uvezao i švercovao drogu a da u svom posedu ima posedovao imovinu koja je nelegalno stečena bavljenjem kriminalom. Pored njega, za ista dela optužen je Abraham Brito (32), dok je treći član ove bande Majkl Nagazm (35) optužen i za pranje novca.

Kako je saopštila policija, kokain je bio umotan u cigle težine jednog kilograma, a droga je bila sakrivena iza zvučnika, u kabini kamiona. Kako se navodi pošiljka narkotika visokog kvaliteta je poslata iz Kalifornije, a zaplenjena u Ontariju.

Drogu je otkrio pas koji je obučen da nanjuši drogu. Nije se odvajao od zvučnika, rekli su policajci.

- Nije poznаto gde je kokain prešao granicu SAD-Meksiko i da li operacija ima veze s organizovanim narko-grupama u Ontariju - rekli su policajci.

Poznić i ekipa su praćeni još od decembra 2017. Kako je policija navela, oni su živeli luksuznim životom od novca koji su sticali kriminalom.

Zaplenjeno je i 800.000 kanadskih dolara Foto: Ontario Prov Police

Poznić je vlasnik kabine za kamione. Prilikom hapšenja, od trojice dilera je zaplenjeno 800.000 kanadskih dolara, kamionet i tri terenska vozila. Istraga za drugim članovima grupe se nastavlja

(Kurir.rs/Global News, Kanada)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track