SUPRUGA UBIJENOG ADVOKATA ZRELECA ZAPLAKALA: Mom mužu je pretio Slobodan Šaranović!
Foto: Privatna Arhiva, DAN

SUD

SUPRUGA UBIJENOG ADVOKATA ZRELECA ZAPLAKALA: Mom mužu je pretio Slobodan Šaranović!

Crna Hronika -

Anja Zrelec ispričala je da je njen suprug sumnjao da mu preti opasnost i da je zapisao marku i registarske brojeve automobila koji su ga pratili mesec dana pre ubistva u decembru 2015.

Sudija Anja Zrelec, supruga advokata Vladimira Zreleca, koji je ubijen u decembru 2015. na Vračaru, ispričala je juče pred Višim sudom u Beogradu da je njenom mužu pre ubistva pretio pokojni Slobodan Šaranović.

Ona je objasnila da je Vladimir zastupao Šaranovića u postupku ekstradicije koju je od Crne Gore tražila Srbija zbog sumnje da je Šaranović organizovao kriminalnu grupu koja je ubila Nikolu Bojovića.

Maltretiranje

- Mesec dana nakon što je Vlada počeo da ga zastupa, počelo je konstantno maltretiranje, zvanje telefonom iz zatvora Spuž i neumereno ponašanje. Ja sam u to vreme bila u drugom stanju i puno vremena sam provodila sa Vladom. Sećam se da je taj čovek toliko vikao i pretio u telefonskim razgovorima da je odzvanjala cela kuća - drhteći, ispričala je Anja Zrelec pred sudskim većem koje vodi postupak protiv Šaranovićevog rođaka Vladimira Šaranovića za ubistvo.

Zastupao i Delibašića Tada je nastao haos Anja Zrelec je ispričala da je Vladimir u nekom trenutku preuzeo zastupanje Miloša Delibašića, u istom postupku koji se pred Specijalnim sudom vodi za ubistvo Nikole Bojovića. - Kada je počeo da brani Delibašića, tada je nastao potpuni haos. Ja nisam bila za to da učestvuje u tim postupcima, on nije bio krivičar, ali ne znam, imao je neku obavezu, potrebu. Pretnje su tada postale još intenzivnije - rasplakala se u sudnici Anja Zrelec prisećajući se agonije kroz koju je njen suprug prolazio.

foto: Privatna Arhiva

Supruga ubijenog advokata prisetila se da su 16. jula 2015. tri čoveka napala njenog supruga na ulici i nanela mu lake povrede i da on nije imao dilemu da iza napada stoji Šaranović. Objasnila je i da je dobio pismo, za koje joj je rekao da ga "preda policiji ukoliko mu se nešto desi". Tek posle njegove smrti, kako je juče kroz suze ispričala, saznala je da je njen muž prijavio policiji da je mesec dana bio praćen i da je zabeležio da ga prate "audi" i bela "alfa".

Nije želeo da ga zastupa

- Znala sam da to pismo postoji, ali nisam znala njegovu sadržinu jer je Vlada želeo da me zaštiti. Rekao mi je da ga predam policiji ako mu se nešto dogodi - posvedočila je ona. U vreme kada je dobio pismo krajem 2013, kako je rekla, još uvek je bio branilac Slobodana Šaranovića, ali mu je nagovestio da ne želi više da ga zastupa.

(Kurir.rs/Jelena Spasić/foto Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track