POLICIJA TRAGA ZA UBICOM SLVIŠE KRUNIĆA: Preko Drine pobegao u Srbiju?
Foto: Printscreen Avaz.ba, Printscreen/Youtube

ISTRAGA

POLICIJA TRAGA ZA UBICOM SLVIŠE KRUNIĆA: Preko Drine pobegao u Srbiju?

Crna Hronika -

MUP Republike Srpske potražio je pomoć od kolega iz Srbije pošto postoji sumnja da je Benedi Đukanović, osumnjičeni za likvidaciju biznismena, prešao u našu državu

Policija Republike Srpske i dalje traga za odbeglim Benedijem Đukanovićem, koji se sumnjiči da je učestvovao u ubistvu biznismena Slaviše Krunića i njegovog telohranitelja Žarka Pavlovića, a za pomoć u istrazi obratila se i našoj policiji.

Kako Kurir nezvanično saznaje, policija sumnja da je Đukanović, koji je ranije hapšen u Srbiji zbog sumnje da je pripremao ubistvo vođe "rakovičkog klana" Nebojše Stojkovića Stojketa, utočište pokušao da pronađe u Srbiji.

Zaustavljali ga

- U noći posle ubistva njega je policija zaustavila tokom redovne kontrole, ali kako nije bila raspisana poternica, on nije zadržan. Kamere su ga snimile kobne noći u belom "golfu 7". Međutim, njegov prelazak granice nije zabeležen, što znači da u Srbiju nije prešao legalno, ali se ne isključuje mogućnost da je pobegao na neki drugi način - peške ili preko reke Drine - otkrivaju izvori.

Otac biznismena Mog sina ubili su plaćenici Dragomir Krunić, otac ubijenog privrednika Slaviše Krunića, kaže da je njegov sin bio dobar čovek, koji se uvek trudio da pomogne ljudima i da veruje da je ubistvo plaćeno. - Ovde nije u pitanju politika, ovde nije u pitanju mržnja, ovde je u pitanju plaćeno ubistvo - rekao je Krunićev otac i istakao da nije primetio da njegov sin dobija pretnje. - Mislim da moj sin nije zaslužio da meni i njegovoj deci neko ovako vraća - rekao je Krunić.

Podsetimo, u vatrenom obračunu koji se dogodio u ponedeljak, osim Krunića i njegovog saradnika, ubijen je i jedan od napadača - Željko Kovačević.

- Automobil koji je kobne noći vozio odbegli Đukanović nije pronađen, ali je pronađena crvena "opel korsa" koju je vozio Kovačević. Takođe, nedaleko od mesta zločina, u koprivama, pronađeni su dve automatske puške i okviri za municiju, za koje se veruje da su korišćeni u ubistvu - dodaje sagovornik iz istrage.

foto: Printscreen, Dado Đilas, Damir Dervišagić

Veze s poznatim ženama

Zbog sumnje da su učestvovali u zločinu, podsetimo, policija je već uhapsila Emilija Baldu i Gorana Milovanovića.

Ubijeni Krunić u Banjaluci je bio poznat kao privrednik, ali je važio i za velikog zavodnika u regionu. Navodno, ranije je bio u vezama sa pevačicom Eminom Jahović, ali i misicom i manekenkom Tijanom Stajšić.

(Kurir.rs/J. Spasić/foto Dado Đilas, Damir Dervišagić, Prinscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track