Majka Vladimira Stojkovića pronađena mrtva

Porodična tragedija golmana

Majka Vladimira Stojkovića pronađena mrtva

Crna Hronika -
Telo Kose Stojković (63) u stanu pronašao njen brat Slobodan Nikolić

Tragedija.Majka golmana Partizana i reprezentacije Srbije Vladimira Stojkovića Kosa nađena je sinoć mrtva u svom stanu.

Telo je pronašao njen brat Slobodan Nikolić (59), koji je došao da je poseti. Iako se u prvi mah proširila informacija da je reč o samoubistvu, to nije tačno.

- Ušao sam u stan, a moja Kosa je ležala na podu, nije se pomerala. Doktor mi je objasnio da je trenutnu smrt kod moje sestre izazvao tromb - rekao je sinoć za Kurir slomljen od bola Nikolić i dodao da je o tragediji odmah obavestio Kosine sinove.

On navodi i to da je Stojkovićeva pre 15 dana doživela sudar, te da postoji mogućnost da je tromb u organizmu tada stvoren. Prema njegovim rečima, obdukcija neće biti rađena, a očekuje da danas u toku dana Kosini sinovi Vladimir i Vladan stignu u Srbiju.

Fudbaleri Partizana za danas u 11 časova imaju zakazan trening, ali su čelnici srpskog šampiona odlučili da golmana oslobode obaveza kako bi bio sa svojim najbližima u ovim teškim trenucima.

Čuvar mreže crno-belih strašnu vest saznao je po okončanju utakmice na Malti. Kad mu je sekretar stručnog štaba Ljubiša Ranković saopštio šta se dogodilo, Stojković je to teško podneo i dobio je tablete za smirenje. Igrači i kompletan stručni štab srpskog šampiona bili su uz svog golmana, pružali mu preko potrebnu podršku i u znak solidarnosti nisu želeli da daju nikakve izjave za medije.

Stojković nije želeo da priča ni sa kim iz ekspedicije crno-belih, već je sve vreme razgovarao telefonom, najverovatnije sa suprugom Bojanom.

- Molimo medije da nas razumeju u tuzi i bolu, naša majka nije izvršila samoubistvo, već je umrla prirodnom smrću - kazali su Vladimir i Vladan Stojković.

Kosa je pre petnaest dana doživela saobraćajnu nesreću, posle koje je puštena kući, pa bi tromb koji je izazvao njenu smrt mogao da bude u vezi s tim udesom. Otkako joj je pre pet godina suprug preminuo od raka, ona je pala u depresiju, s kojom se veoma teško nosila. Sin Vladimir ju je često posećivao, a poslednji put je to učinio neposredno pred odlazak na Maltu.

Kosa i Vladimir na njegovom venčanju
Kosa i Vladimir na njegovom venčanju

Slobodan Nikolić: Doktor mi je objasnio da je trenutnu smrt kod moje sestre izazvao tromb
Slobodan Nikolić: Doktor mi je objasnio da je trenutnu smrt kod moje sestre izazvao tromb

Kosa bila uzoran sportista

Kosa Stojković rođena je 13. oktobra 1949. godine. Diplomirala je na Fakultetu za fizičku kulturu u Sarajevu i tri decenije je radila kao profesor fizičkog vaspitanja u lozničkoj gimnaziji.

- Bila je strah i trepet. Sećam se da je delila dvojke i trojke. Imali smo i kontrolne iz fizičkog - rekao je za Kurir jedan od Kosinih bivših učenika i dodao da joj je omiljena grupa bila Kolonija.U mladosti se bavila atletikom i bila prvak Jugoslavije u bacanju diska. Osvojila je bronzanu medalju na Mediteranskim igrama u Splitu, dobitnica je Majske nagrade grada Sarajeva 1978, a osvajala je i titulu najbolje sportistkinje grada Sarajeva 1972. i 1973, kao i Srebrne plakete Atletskog saveza Jugoslavije za više od 100 nastupa u reprezentaciji i za 110 osvojenih medalja, pehara i plaketa.

Za sve što je učinila za srpski sport Kosa Stojković je od Skupštine opštine Loznica dobila plaketu za životno delo. Rodila je dva sina, Vladimira i Vladana.Stojke nije ništa slutio

Vladimir Stojković je za smrt majke saznao posle utakmice kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Valete na Malti, koju je tim iz Humske dobio rezultatom 4:1 (3:0). Reprezentativni čuvar mreže je na golu proveo svih 90 minuta, a tužnu vest saznao je dok je sa saigračima u svlačionici slavio značajnu pobedu.

Ne znajući kakva se porodična drama odigrava hiljadama kilometara daleko od njega, reprezentativni čuvar mreže Srbije je dao svoj doprinos novom uspehu crno-belih, koji su pobedom u Valeti gotovo sigurno obezbedili plasman u naredni krug kvalifikacija za Ligu šampiona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja