ZABAVLJALI SE 3 DANA, ONDA JE VERIO, PA ISTE NOĆI POGINUO! Tužna kob nesuđene mlade iz Starih Banovaca! Samo gleda u prsten koji joj je Marko stavio na ruku, pre nego što je STRADAO!
Foto: Facebook

tužna sudbina

ZABAVLJALI SE 3 DANA, ONDA JE VERIO, PA ISTE NOĆI POGINUO! Tužna kob nesuđene mlade iz Starih Banovaca! Samo gleda u prsten koji joj je Marko stavio na ruku, pre nego što je STRADAO!

Crna Hronika -

Klaudija Živković, s kojom se nekoliko sati pre jezive saobraćajke verio momak iz Starih Banovaca, ne miri se sa činjenicom da je izgubila životnog saputnika

Klaudija je sedela povijena i potištena, zagledana u verenički prsten koji joj Marko stavio na ruku, a potom zauvek otišao od nje. Ćutala je, a ja sam uplakan stajao kraj nje pokušavajući da pronađem reči utehe. Eh... Bili smo spremni za svadbeno veselje, a sada oblačimo crninu i preziremo gorku sudbinu.

Ovako za Kurir govori Mirko Jovanović iz Starih Banovaca, čiji su unuci Marko (19) i Mirko (17), kao i sin Miroslav (37) poginuli u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se u sredu posle ponoći dogodila kod pružnog prelaza u Putincima, kada se porodica Jovanović vraćala iz prosidbe Klaudije Živković za Mirkovog unuka Marka.

Klaudija Živković
Klaudija Živkovićfoto: Facebook

Život je mučenje

- Ne daj bože nikome da doživi ovakvu tragediju. Živeti posle smrti unuka i sina je mučenje. Do juče sam gledao njihove osmehe, slušao o planovima, priželjkivao praunuke, a sve to je nestalo u trenu. Godinama se boriš za budućnost, za sreću, a onda sudbina umeša prste i bez opomene uzme ono što joj ne pripada - kaže uzrujani deda Mirko.

Mlada
Mladafoto: Facebook

Prema njegovim rečima, Klaudija, mlada koju je verio njegov stariji unuk Marko, ne prihvata činjenicu da je ostala bez životnog saputnika.

- Ništa ne jede, a jedva da priča. Od trenutka kada je saznala za nesreću, nije prestala da plače. Kažiprstom i palcem prevrće verenički prsten oko prsta, a suze joj se slivaju niz lice. Pokušavamo da s njom razgovaramo, ali svaki put nam reči zapnu u grlu - priča Mirko i dodaje da je svadba Klaudije i Marka bila zakazana za 26. maj.

Kako dodaje, Marko i Klaudija su pre veridbe bili nekoliko dana u vezi.

- Zabavljali su se tri dana. Marko je odmah znao da želi da provede život s njom i odlučio je da je zaprosi. Podržali smo ga i krenuli put Petrovca, gde ona živi. I mlađi unuk, Mirko, moj imenjak, planirao je da se veri dobrom devojkom iz Golubinaca, ali ga je smrt u tome sprečila - rekao je Mirko.

Zakucali se u banderu

Podsetimo, nesreća se dogodila kada je "reno laguna", kojim je upravljao Zoran Jovanović, rođak nastradalih, preleteo pružni prelaz i zakucao se u drvenu banderu. U nezgodi su, pored vozača, teško povređeni Novica P. (16) i Angelina Nikolić (37), dok je njegov sin Aleksandar (21), koji je bio na mestu suvozača, lakše povređen. Protiv Zorana Jovanovića biće podneta krivična prijava.

Sahrana Siromašni smo, nemamo za posluženje

Mirko Jovanović kaže za Kurir da će nastradali članovi njegove porodice biti sahranjeni u subotu u 13 časova u Starim Banovcima. - Siromašni smo i jedva sastavljamo kraj s krajem. Ljudi stalno dolaze da izjave saučešće i zbog toga moramo da obezbedimo posluženje. Ali dobro, šta se mora, mora se - priča Jovanović.

(Kurir.rs/Dušan Stamenković/Foto:Facebook)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track