DVE VERZIJE DOGAĐAJA STRAVIČNOG UDESA SRBINA U NEMAČKOJ! Boban se vraćao sa svadbe PA DIVLJAO po auto-putu ili bio učesnik BAHATE TRKE koja je oduzela život nedužnom čoveku?
Foto: Printscreen

udes u nemačkoj

DVE VERZIJE DOGAĐAJA STRAVIČNOG UDESA SRBINA U NEMAČKOJ! Boban se vraćao sa svadbe PA DIVLJAO po auto-putu ili bio učesnik BAHATE TRKE koja je oduzela život nedužnom čoveku?

Crna Hronika -

Policija je pozvala očevice stravičnog udesa da se jave ukoliko su primetili da je Boban Ilić iz Negotina divljao po auto-putu svojim BMW

Nemačka policija pozvala je očevice stravične nesreće kod Hamburga, koju je svojom bahatom vožnjom izazvao Negotinac Boban Ilić, da se jave i ispričaju ukoliko su videli da je Srbin nasilnički vozio i pre nego što se zakucao u drugi automobil i ubio vozača, preneli su strani mediji.

Podsetimo, Ilić je uhapšen nakon što je svojim automobilom BMW 640d na auto-putu udario u "ford fokus", u koji se zakucao dok je pokušavao da se zbog suženja na putu prestroji iz leve u srednju traku. "Ford" je od siline udarca odbačen 180 metara i u potpunosti je smrskan. Vozač je preminuo na mestu, dok su ostali putnici teško povređeni. Alko-testom je utvrđeno da je u krvi imao 0,4 promila alkohola, a uzeta mu je i krv na analizu.

jezive scene
jezive scenefoto: HDR de.printscreen

- Očevici mogu da se jave policijskom odeljenju u Hamburgu i ispričaju šta su videli. Nakon detaljne istrage biće poznat tačan uzrok nesreće - saopštila je policija.

U nemačkim medijima pojavljivale su se dve verzije nesreće. Prema jednoj, Ilić se vraćao sa svadbe, a prema drugoj, on je učestvovao u uličnim trkama, zbog čega je u trenutku sudara vozio brzinom od čak 200 na sat.

Ilić je, podsetimo, u prvom momentu pokušao da krivicu za divljačku vožnju i pogibiju vozača prebaci na svog suvozača. Ovaj pokušaj se, međutim, izjalovio jer je veštačenjem tragova, kao i pregledom rane koju mu je naneo sigurnosni pojas, nesporno utvrđeno da je za volanom bio on. Za rekonstrukciju udesa korišćen je 3D laserski skener, a pozvan je i veštak. Vozaču BMW je odmah uradđen i alko-test, koji je pokazao da je u momentu nesreće imao 0,4 promila alkohola u krvi.

Drugačiji zakon Dozvoljeno 0,5 promila alkohola

U Nemačkoj je dozvoljen nivo alkohola u krvi 0,5 promila, pa se za Ilića ne može reći da je u trenutku nesreće bio pijan. On je, međutim, vozio brzinom većom od dozvoljene i učestvovao je u ilegalnoj trci, pa se tereti za suludu vožnju, a ne za vožnju u pijanom stanju.

(Kurir.rs/ J.I./ Foto:printskrin, printskrin HDR.de)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track