ISTRAGA UBISTVA VESELINA VUKOTIĆA: Saradnicima vođe "kavčana" uzet DNK
Foto: Marina Lopičić

KLANOVI

ISTRAGA UBISTVA VESELINA VUKOTIĆA: Saradnicima vođe "kavčana" uzet DNK

Crna Hronika -

Policija je navodno privela ljude bliske vođi kavačkog klana Radoju Zviceru i njihov biološki materijal poslala na analizu, dok se detaljno proveravaju njihovi alibiji u vreme ubistva oca vođe škaljarskog klana

Crnogorska policija privela je i saslušala nekoliko osoba bliskih Radoju Zviceru, navodnom vođi kavačkog klana, zbog sumnje da imaju veze sa ubistvom Veselina Veska Vukotića, oca vođe suprotstavljenog škaljarskog klana.

Kako tvrde crnogorski mediji, njima je uzet DNK, koji je poslat na veštačenje kako bi se utvrdilo da li su bili ispred Vukotićeve kuće u Dobroti 20. aprila oko 20.45 sati, kada je napadač sa kačketom ispalio nekoliko hitaca u Veska.

foto: Privatna Arhiva

Pucali na ženu

- Policija proverava i alibije privedenih. Nekima od njih, pošto su pušteni na slobodu, saopšteno je da ne napuštaju Crnu Goru dok ne budu izvršene detaljne provere njihovog kretanja - otkrili su izvori.

Prema njihovim navodima, osim u Podgorici, više osoba saslušano je i u Herceg Novom, a svi su bliski vođama kavačkog klana, za koje se sumnja da su organizovali ubistvo Veselina Vukotića.

Novi postupak Crnogorski dolaze u posetu Jovanu Crnogorski tužioci, prema pisanju medija iz te države, tokom narednih dana trebalo bi da doputuju u Srbiju kako bi u zatvoru saslušali Jovana Vukotića zbog sumnje da je učestvovao u pokušaju ubistva Tamare Zvicer, ali i "kavčana" Vojina Stupara i Miloša Radonjića. - Saslušanje je bilo planirano za prethodnu nedelju, ali je odloženo zbog ubistva njegovog oca - naveli su crnogorski mediji. Prema naredbi za sprovođenje istrage protiv Vukotića, 27. marta 2016. BMW za čijim je volanom bio još jedan vođa klana, Igor Dedović, a u kom su bili Vukotić i Milić Minja Šaković, preprečio je put "sitroenu C3", u kom su bila dvojica članova kavačkog klana. Pištolj je navodno prvi potegao Jovan Vukotić, a onda i ostala dvojica. U pucnjavi je ranjen Stupar.

foto: Printscreen/YouTube

- Jedan pravac istrage vodi ka Zviceru, koji je, kako se sumnja, imao motiv da se osveti braći Jovanu i Igoru Vukotiću iz dva razloga. Prvi je nedavno ubistvo Vladimira Roganovića u Beču, sa kojim je bio u izuzetno bliskim odnosima, a drugi je navodno to što je tužilaštvo nedavno podnelo krivičnu prijavu protiv Jovana Vukotića zbog sumnje da je pucao na njegovu suprugu Tamaru - otkriva izvor i podseća da su pripadnici kavačkog klana posle likvidacije Roganovića u čituljama najavili krvavu osvetu.

Nema čvrstih dokaza

Izvor crnogorskih medija navodi da je upravo zbog svega toga istraga usmerena na ljude bliske Zviceru, koji je u bekstvu jer je Crna Gora za njim raspisala poternicu zbog sumnje da je kao vođa kavačkog klana učestvovao u izvršenju krivičnih dela.

- Zasad nema čvrstih dokaza da je Zvicer organizovao ubistvo, ali istražitelji sumnjaju da se iza svega krije osveta Vukotićevim sinovima - otkrili su izvori.

Oni podsećaju i da je, prema krivičnoj prijavi koju je nedavno podnela crnogorska policija, Veselin Vukotić bio u autu iz kog je u maju 2016. pucano na automobil u kom je bila Tamara Zvicer, a za šta tužilaštvo sumnjiči Jovana Vukotića.

(Kurir.rs/D. Jovanović/foto Privatna arhiva, Marina Lopičić, Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track