SRBIN UHAPŠEN U KANADI: Prevozio 25 kg meta
Foto: Mup

DILER

SRBIN UHAPŠEN U KANADI: Prevozio 25 kg meta

Crna Hronika -

Branislav Barać (42), državljanin Srbije, uhapšen je u Kanadi zbog sumnje da je trgovao narkoticima, saopštili su kanadski mediji.

Kako su naveli, Barać je uhapšen dok je bio za volanom kamioneta, u kome je nađeno 25 kilograma metamfetamina, praškaste supstance koja se koristi za proizvodnju sintetičkih droga, kao i 126.000 dolara, za koje se sumnja da su stečeni preprodajom droge.

- Barać je uhvaćen 2. maja na mostu Plava voda. Carinici su izdvojili kamionet kojim je upravljao Srbin za kontrolu. Najpre su obavili pregled vozila rendgenom i tada su uočene određene nepravilnosti, odnosno uočeno je da je kamionet prepravljan. Potom su specijalno obučeni psi nanjušili drogu, koja je bila spakovana u 23 paketa - saopštila je kanadska policija. Pošto su pronađeni narkotici, Barać je zadržan u policiji i daljim pretresom kod njega je nađena veća količina novca. - Metamfetamin je oduzet, kao i 126.000 dolara. Protiv Baraća biće podneto više krivičnih prijava nadležnom tužilaštvu u Ontariju - rekli su u policiji. Mediji navode i da će se Barać, koji, kako se pretpostavlja, duže vreme živi i radi u Kanadi, pred sudom naći 21. maja.

Opasne tablete Korisnici postaju agresivni Metamfetamin je prašak bele do tamnožute boje, na ilegalnom tržištu se može naći u obliku tableta i kapsula. Spada u sintetičke droge koje za kratko vreme korišćenja izazivaju zavisnost. U žargonu, metamfetamin ima različite nazive kao što su spid i met. Korisnicima podiže raspoloženje, međutim, povećava i razdražljivost, konfuziju, drhtavicu, grčeve, anksioznost, paranoju, agresivnost. Korišćenje ovih narkotika može da dovede i do smrti.

(Kurir.rs/J. R./foto: MUP ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track