Najnovije vesti

NEVERICA I ŠOK U SENTI: Drugari upalili sveće i oprostili se od devojčice koja se ubila
Foto: S.U.

tuga

NEVERICA I ŠOK U SENTI: Drugari upalili sveće i oprostili se od devojčice koja se ubila

Crna Hronika

SENTA - Da Hajnalku P. (15) iz Sente, više nikada neće videti živu, teško su podneli njeni školski drugovi, ali svi zaposleni u OŠ  "Turzo Lajoš". Teško se mire sa bolnom istinom da je njihova drugarica digla ruku na sebe.

 

Bila je i pohvaljivana volonterka Crvenog krsta. U holu škole postavljena je slika nesrećne devojčice, a kraj nje su drugovi palili sveće. Ostavili su kraj slike i jednu ružu:


- Cela škola, a naročito VIII c razred je u suzama. Svi oplakujemo našu Hajnalku. Najteže je učenicama koje su bile bliske sa njom. Umesto da se raduju maturi, evo šta se dogodilo- potvrdila je Ibolja Petrović, sekretarica OŠ “Turzo Lajoš”.

 

Hajnalkino beživotno telo u nedelju je pronašao hranitelj Z.J. koji se sa suprugom M.J. brinuo o njom. Visila je obešena o šal, u štali njegove kuće.

 

Hajnalka, njena polusestra i polubrat su poslednje dve i po godine bili smešteni u ovoj hraniteljskoj porodici. Z.J. i njegova supruga M.J. važe za jednu od najboljih hraniteljskih porodica u Senti.

 

Troje dece je kod njih izmešteno zbog neadekvatnog roditeljskog staranja. Njihova majka Klaudija, u više navrata, pokušala je da izvrši samoubistvo, a dešavalo se da nožem napada policajce. I Hajnalka se, kaže u istragu dobro upućen izvor, samopovređila žiletom, a pila je i neke lekove. Po Senti se moglo čuti da je, navodno, nesrećna devojčica ruku na sebe digla zbog neuzvraćene ljubavi, ali to niko nije mogao zvanično da potvrdi.


(Kurir.rs/S.U)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...