Najnovije vesti

JEZIVO NASILJE U BEOGRADSKOM NASELJU KALUĐERICA: Baba davila dečaka! Pretila mu: Stoko, znam gde živiš! (FOTO)
Foto: Profimedia

STRAŠNO

JEZIVO NASILJE U BEOGRADSKOM NASELJU KALUĐERICA: Baba davila dečaka! Pretila mu: Stoko, znam gde živiš! (FOTO)

Crna Hronika

Goran M., otac osmogodišnjaka, kaže da je njegovog sina posle sukoba sa dve godine starijim dečakom njegova baba jurila kolima, stezala za vrat i šamarala nasred ulice
 

Otac dečaka (8), učenika drugog razreda osnovne škole u Kaluđerici, podneo je krivičnu prijavu protiv starije žene, inače bake dve godine starijeg učenika iste škole, zbog sumnje da je tukla i davila njegovog sina!

Kako je za Kurir potvrdio Goran M., dečakov otac, žena je njegovog sina presrela kolima na ulici, ščepala ga za vrat, išamarala ga i držala, bodreći svog unuka da ga i on udari.

foto: Privatna Arhiva

Suprotstavili se

Nemiloj sceni koja se 13. maja dogodila u beogradskom naselju Kaluđerica, kako objašnjava Goran M., prethodio je sukob njegovog sina i jednog njegovog vršnjaka s dvojicom dečaka koji su učenici četvrtog razreda.

- Moj sin se s drugom iz razreda vraćao kući kada su ih presreli stariji dečaci. Jedan od njih im se obratio: "Sad ćemo mi da igramo "papir, kamen, makaze" i ko dobije, vas dvojicu će da bije". Sin i drug su im se suprotstavili i uspeli da pobegnu starijim dečacima, koji su očigledno izvukli deblji kraj - objašnjava za Kurir Goran M.

Ubrzo ih je na ulici presreo crveni automobil u kom su bili jedan od četvrtaka i njegova baba. Prema svedočenju dečaka žrtve nasilja, žena je naglo zaustavila kola, parkirala na ulici, istrčala i odmah ga ščepala za vrat.

foto: Privatna Arhiva

- Sin mi je ispričao da je odmah počela da ga davi, o čemu svedoče i modrice koje ima. Dok ga je stezala za vrat, izgovarala je pogrdne reči, između ostalog i: "Stoko jedna, majmune, ti koji ideš u drugi razred našao si da udaraš mog četvrtaka", a potom mu je udarila nekoliko šamara. Ni to joj nije bilo dovoljno, već je pozvala unuka da izađe iz kola i da udari mog sina dok ga ona drži. Udario ga je pesnicom u lice - svedoči otac.

Otac žrtve Zar da odrasli tuku tuđu decu na ulici? Roditelji pretučenog dečaka krivičnu prijavu protiv žene podneli su zbog sumnje da je počinila nasilničko ponašanje. Kako kaže, svim pravnim sredstvima potrudiće se da zaštiti svoje dete, ali i drugu decu koja su, prema tvrdnjama roditelja učenika škole, već bila žrtve babe i njenog unuka. - Mogao bih da razumem da je žena naišla u trenutku dok su se dečaci tukli i da je burno reagovala. Ali da mi ona juri po Kaluđerici dete kolima, da ga davi i prebija, to zaista ne mogu. Zar smo došli do te tačke da odrasli ljudi na javnom mestu dave i šamaraju decu! - kaže Goran M.  

Sa distance je sve to posmatrao i drugi mališan, koji je dozivao pomoć i vikao ženi da prestane. Međutim, umesto da se smiri, ona je pustila prvog dečaka, ali je krenula ka drugom. Kako je mališan ispričao, počeo je da beži, pa je žena sela ponovo u auto i krenula da ga juri.

foto: Privatna Arhiva

Psihička trauma

Pretučeni mališan krenuo je kući, ali se onda ponovo pojavio crveni automobil. - Već je ušao u ulicu u kojoj živimo kad se ona ponovo pojavila. Ovog puta nije izlazila iz kola, ali mu je kroz prozor viknula: "Stoko, majmune, kako se zoveš, je l' ovde živiš? Sad znam gde si" - priča otac.

Uplašeni dečak odmah je otrčao kući i majci ispričao šta se dogodilo. Roditelji su ga odveli kod lekara, koji mu je konstatovao povrede.

Međutim, od psihičkih trauma posle linča vršnjaka i njegove babe, dete tek treba da se oporavi.

(Kurir.rs/Jelena Spasić/foto Privatna arhiva)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...