Najnovije vesti

SUĐENJE ZA PALJENJE KUĆE NOVINARA: Bivši predsednik opštine Grocka nasmejan stigao u sud! Pročitan mu optužni predlog (FOTO)
Foto: Vladimir Šporčić

prvo suočavanje na sudu

SUĐENJE ZA PALJENJE KUĆE NOVINARA: Bivši predsednik opštine Grocka nasmejan stigao u sud! Pročitan mu optužni predlog (FOTO)

Crna Hronika

Suđenje nekadašnjem predsedniku opštine Grocka i funkcioneru SNS Dragoljubu Simonoviću, optuženom da je naložio paljenje kuće novinara portala "Žig info" Milana Jovanovića zbog tekstova koje je objavio o njegovim navodnim malverzacijama, počelo je danas u Drugom osnovnom sudu u Beogradu ali je samo pročitan optužni predlog, suprotno planu koji je imao sudija u tom postupku.

Odbrana je predložila da se glavni pretres ni ne otvori, tvrdeći da je optužni predlog "neosnovan".

foto: Vladimir Šporčić

Posle međusobnog ubeđivanja, sudija je otvorio glavni pretres ali i prihvatio da se okrivljeni danas ne izjasni o optužnom predlogu i da advokati odbrane ne održe uvodna obraćanja.

Tužilaštvo je tražilo da se svi predlozi odbrane odbace, navodeći da takvo ponašanje "vodi u cirkus".

Novinar portala "Žig info" Milan Jovanović rekao je posle ročišta da je u pitanju "opstrukcija" i upitao zašto Simonović to radi ako tvrdi da je nevin.

Bivšeg predsednika opštine Grocka je i po izlasku iz zgrade suda aplauzima dočekalo oko 30 građana za koje je Jovanović rekao da su članovi SNS ili rodbina optuženog.

foto: Vladimir Šporčić

Simonović je optužen da je naložio paljenje automobila Jovanovića kao opomenu i za to obećao nagradu, pa je 12. decembra prošle godine u njegovu garažu ubačen molotovljev koktel, od kojeg je izgorela i kuća i pričinjena šteta veća od pet miliona dinara.

Prethodni pretres odnosno početak suđenja odložen je jer se ;Simonović ;nije pojavio u sudnici uz obrazloženje da mu nije uručen poziv.

Tužilaštvo je za Simonovića predložilo maksimalnu kaznu od osam godina, a za ostale saučesnike od pet do šest godina dok je jedna osoba zaključila sporazum sa tužilaštvom o priznanju krivice i zamenu za kaznu od pola godine kućnog zatvora.

Simonović je uhapšen 25. januara, a sredinom marta je saopštio da podnosi ostavke na funkcije u opštini i stranci uz tvrdnju da je reč o političkom obračunu.

foto: Vladimir Šporčić

Osim Simonovića, za koga tužilaštvo traži maksimalnu kaznu zatvora od osam godina, optuženi za paljenje kuće Milana Jovanovića su Vladimir Mihailović, Aleksandar Marinković i Igor Novaković.

Pevačica Bojana Cvetković Šijački priznala je da je pomagala u podmetanju požara i zaključila je sporazum o priznanju krivičnog dela. Na osnovu sporazuma osuđena je na šest meseci kućnog pritvora uz nošenje nanogice i novčanu kaznu od 50.000 dinara.

Nakon što je optužen za paljenje kuće, bivši predsednik opštine Grocka ;tužio je Milana Jovanovića i urednika portala "Žig info" Željka Matorčevića za nanet "psihički bol i patnju" zbog tvrdnji u podnesku Pravobranilaštvu Grocke i tekstova koje su objavili na tom portalu.

Tužilaštvo je za Simonovića predložilo maksimalnu kaznu od osam godina, a ostale saučesnike od pet do šest godina dok je jedan osoba zaključila sporazum sa tužilaštvom o priznanju krivice i zamenu za kaznu od pola godine kućnog zatvora.

foto: Vladimir Šporčić

Kada je podignuta optužnica sa kvalifikacijom teško delo protiv opšte sigurnosti Jovanović je rekao da je to bio pokušaj ubistva.

Simonović je optužen da je naložio paljenje auta Jovanovića kao opomenu i za to obećao nagradu, pa je 12. decembra prošle godine u njegovu garažu ubačen molotovljev koktel, od kojeg je izgorela i kuća i pričinjena šteta veća od pet miliona dinara.

Prema optužnici napravljen je svojvrsni lanac počinila u tom krivčnom delu.

Simonović je uhapšen 25. januara, a sredinom marta je saopštio da podnosi ostavke na funkcije u opštini i stranci uz tvrdnju da je reč o politčkom obračunu.

Osim Simonovića, za koga tužilaštvo traži maksimalnu kaznu zatvora od osam godina, optuženi za paljenje kuće Milana Jovanovića su Vladimir Mihailović, Aleksandar Marinković i Igor Novaković.

Pevačica Bojana Cvetković Šijački priznala je da je pomagala u podmetanju požara i zaključila je sporazum o priznanju krivičnog dela. Na osnovu sporazuma osudjena je na šest meseci kućnog pritvora uz nošenje nanogice i novčanu kaznu od 50.000 dinara.

Nakon što je optužen za paljenje kuće Dragoljub Simonović, za nanet "psihički bol i strah", tužio je Milana Jovanovića i urednika portala "Žig info" Željka Matorčevića zbog tvrdnji u podnesku Pravobranilaštvu Grocke i tekstova na ovom portalu.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...