Dve tragedije potresle Srbiju za 24 sata: Dečak (7) udavio se, devojčica (2) poginula u kući
Foto: Tanjug/Rade Prelić

UŽAS

Dve tragedije potresle Srbiju za 24 sata: Dečak (7) udavio se, devojčica (2) poginula u kući

Crna Hronika -

Dve tragedije u kojima je stradalo dvoje dece dogodile su se za 24 sata u dva različita kraja Srbije. Prva tragedija desila se u Bačkom Petrovom Selu u nedelju, kada se Lajoš P. (7) udavio u odvodnom kanalu Tise, dok se druga desila u selu Prahovo kod Negotina juče rano ujutru, kada je L. F., stara dve i po godine, pala s terase kuće i poginula.

Kako saznajemo, dečak se utopio na stotinak metara od svoje kuće, oko 14 sati. - Igrao se sa dve devojčice. Možda su ga i gurnule, to niko ne zna, uzeli smo advokata da se to ispita. Unuk nije znao da pliva i bojao se vode - kaže Lajoš Kolompar, deda nastradalog. Maleno telo iz Tise je izvukao stric Kristijan. - Telo je plutalo. Licem i stomakom je bio u vodi, koja je duboka metar i po. Skočio sam i izvukao ga. Usta su mu bila puna trave. Deda je pozvao Hitnu pomoć, lekari su ga reanimirali sat vremena - priča Kristijan i dodaje da je tragedija najteže pala dečakovim roditeljima. - Htela sam da pozovem Lajoša na ručak i tražila sam ga na poljani gde se uvek igrao, ali on se utopio - rekla je majka Dragana.

Nekoliko sati kasnije u selu Prahovu, u 4.10 sati, sa neograđene terase, pod još neutvrđenim okolnostima, pala je dvoipogodišnja L. F. Nju su majka i očuh dovezli u negotinsku bolnicu. - Devojčica je imala povrede ruke i glave. Dovezena je mrtva, a roditelji su rekli da je pala s terase - kaže izvor i dodaje da se L. F. s majkom doselila u selo pre mesec dana iz Bora. - Došle su u kuću Z. A. (29) jer je majka bila u ljubavnoj vezi s njim, pa su počeli zajedno da žive - kaže meštanin i nastavlja: - Ko zna šta se desilo i zašto je dete u četiri sata ujutru izašlo na terasu. Možda se probudila naglo, možda je mesečarila... Možda su se roditelji posvađali i probudili dete, koje je bunovno išetalo u smrt.

Očuh problematičan Biće saslušan u tužilaštvu Inače, devojčicinog očuha Z. A. u selu znaju kao problematičnog. - Imao je posla i s policijom i nije čovek za primer. Očuh i majka treba da daju izjavu u policiji i pred tužiocem. Zasad su okolnosti nerazjašnjene. Inače, u ponedeljak ujutru smo čuli majku Z. A. kako kuka - kaže meštanin.

(Kurir.rs/S. Urošev - S. Božinović/foto:ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track