APEL PORODICE ZVERSKI UBIJENE AZRE DANOVIĆ (43): Molim vas, pronađite ubicu moje majke!
Foto: Sonja Spasić

OČAJNI

APEL PORODICE ZVERSKI UBIJENE AZRE DANOVIĆ (43): Molim vas, pronađite ubicu moje majke!

Crna Hronika -

Sudski stražar Bekim Danović (48), koji je u novembru 2018. iskasapio suprugu od koje se razvodio, ni posle šest meseci od zločina nije uhapšen, pa očajna porodica moli i građane za pomoć

Tuga za Azrom ne prolazi, a dodatno nas boli činjenica što se njen ubica negde slobodno šeta. Da nam je da ga nađu živog ili mrtvog! Teško nam je i ne možemo da nastavimo dalje, sve dok se potraga za njim ne okonča.

Ovim rečima započela je za Kurir svoju tragičnu ispovest Beograđanka M. I., majka Azre Danović (43), koju je muž Bekim (48), inače sudski stražar, iskasapio nožem na trotoaru u Ulici borčanskih žrtava u Borči, u novembru 2018, od kada mu se gubi svaki trag.

Ljubomora

Motiv ovog stravičnog zločina bila je Bekimova ljubomora, jer je nesrećna žena, posle višegodišnjeg nasilja koje je trpela, odlučila da se razvede i napusti porodičnu kuću. Pomahnitali suprug je nesrećnu Azru, inače majku svoje dvoje odrasle dece, izbo nožem u blizini kuće njenih roditelja, a iskasapljeno telo žene našli su prolaznici.

Očajna Azrina majka objašnjava da je sedam meseci prošlo od ubistva njene ćerke, ali da još uvek ni ona, ni unuci nemaju mira jer je ubica na slobodi.

- Samo da se potraga ne obustavi. Njega nigde nema. Mi neprekidno živimo u neizvesnosti i strahu. Ne znam da li je uopšte živ ili je pobegao iz zemlje. Imamo samo jednu želju, a to je da se otkrije gde je, kako bismo se konačno oslobodili straha i stavili tačku na ovu tragediju - kazala je za Kurir nesrećna žena.

foto: Privatna arhiva

Decu čuva baba

Ona dodaje da Azrini sin i ćerka žive kod nje i da retko pričaju o onome što je prethodilo monstruoznom ubistvu, ali da sumnja da je ovako nešto moglo da se spreči.

- Niko od nas nije mogao da pretpostavi da je on spreman ovako nešto da uradi. Ni Azri ovakav kraj, sigurna sam, nije bio ni na kraj pameti. Plašim se da rešenja u ovakvim slučajevima nema i da se ovakvim zločinima ne može stati na put. Ono što bolesni um smisli da uradi, nemoguće je sprečiti - priča M. I.

Podsetimo, užasan zločin desio se 21. novembra 2018. godine oko 17.15 u Ulici borčanskih žrtava, kada je nesrećna Azra Danović pošla u posetu svojim roditeljima. Ubica ju je pratio sivim karavanom "pežo 307", iz kojeg je potom izleteo i izbo je. Za njim je krenuo vozač drugog automobila, koji je bio očevidac jezivog čina, ali je ubrzo imao manji udes i ubica mu je pobegao. Automobil koji je Danović koristio pronađen je u Borči na nasipu, kao i njegov mobilni telefon, ali se njemu odatle gubi svaki trag.

Poziv građanima Ako ga vidite, zovite policiju

Na pitanje da li su u kontaktu s Bekimovim roditeljima, naša sagovornica odgovorila je odrično. - Nismo se ni čuli, ni videli otkako se desilo ubistvo. Azra nam nikada nije pričala šta se dešava, nije se žalila. Ni sada ne želimo porodično da se eksponiramo, ali nam je izuzetno bitno da se svi uključe u njegovo traženje. Da jave policiji ukoliko ga negde primete - kaže očajna majka.

Neprekidno Policija ih čuva

Od kobne večeri pred kućom Azrinih roditelja dežura policijska patrola 24 sata. - Što se tiče policije, oni su izuzetno korektni, non-stop su tu i brinu o našoj bezbednosti. S druge strane, konstantno smo u kontaktu s inspektorima i oni proveravaju da li je sve kako treba. Ukoliko se setimo nekog novog detalja, javimo im. Imamo izuzetnu saradnju i sve pohvale za njih. Neizmerno smo im zahvalni i svesni da im je svaka pomoć u Bekimovom pronalaženju dragocena - kaže M. I., majka ubijene Azre Danović.

20 i više uboda nožem imala po vratu i telu ubijena žena 50 metara od kuće u kojoj je stanovala ubijena 2 dana nakon ubistva pronađena su kola sivi karavan "pežo" 7 meseci traje potraga za ubicom

(Kurir.rs/Jelena Rafailović/ foto: Kurir, Sonja Spasić, privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja