KO JE LJUBOMIR JOVANOVIĆ STAKLENI, OTAC MLADIĆA KOJI JE PUCAO U ŽENU PA SEBE: Zaštićeni Surčinac, Čumetov drug! Vozio džip sa ROTACIJOM i nosio policijsku značku, a hapšen je i sa drugim sinom! POGLEDAJTE KAKO JE PAO U SABLJI (VIDEO)
Foto: Stefan Jokić, Nebojša Mandić, Kurir

porodično stablo

KO JE LJUBOMIR JOVANOVIĆ STAKLENI, OTAC MLADIĆA KOJI JE PUCAO U ŽENU PA SEBE: Zaštićeni Surčinac, Čumetov drug! Vozio džip sa ROTACIJOM i nosio policijsku značku, a hapšen je i sa drugim sinom! POGLEDAJTE KAKO JE PAO U SABLJI (VIDEO)

Crna Hronika -

Opšte je poznato da status zaštićenog svedoka podrazmeva mnogo toga, ali ne postoji zakon prema kojem bi mogli biti pravdani postupci Čumetovog druga - Staklenog, koji je u žižu javnosti ponovo dospeo sinoć, nakon što je njegov sin pucao u bivšu suprugu i to dok je vozila kolica u kojima je bilo njihovo maloletno dete, a zatim pokušao sebi da oduzme život.

Nakon tragedije koja se sinoć dogodila u Ulici Jurija Gagarina, kao bomba je odjeknula vest da je D.J., čovek koji je pokušao ubistvo, a zatim i samoubistvo sin jednog od najpoznatijih Surčinaca, Čumetovog dobrog prijatelja - Ljubomira Jovanovića, poznatijeg kao Stakleni.

Kao i svaki pripadnik nekog klana, tako se i za staklenog vezuje burna prošlost i neretko bahato ponašanje.

Osim toga, nakon što je dobio status zaštićenog svedoka, kao svedok pokušaja ubistva atentata na Ljubišu Buhu Čumeta u Surčinu 3. avgusta 2002, kad je ubijen Ivica Nikolić, očigledno je smatrao da je zaštićen od zakona svake vrste, te je neretko bio umešan u pucnjave, a hapšen je i zajedno sa svojim drugim sinom Gvozdenom.

Pištolj bez dozvole i legitimacija MUP

Stakleni, i njegov sin Gvozden privedeni su 2016. godine ispred beogradske Palate pravde nakon što je policija kod njih pronašla pištolj, kao i značku Žandarmerije.

Kako je "Kurir" još tada pisao, „pajero“ nalik na policijski registrovan je upravo na ime Staklenog.

"Automobil ima ugrađene blinkere na braniku, a u njemu je pronađeno i rotaciono svetlo, koje inače policija koristi tokom akcija tako što ga vadi i stavlja na krov. Za legitimaciju MUP još uvek se proverava da li je originalna ili je falsifikat", otkrio je tada izvor "Kurira".

Osim Jovanovića i njegovog sina, policija je privela i trojicu muškaraca koji su bili u njihovom društvu. Posle saslušanja u policiji Savski venac oni su pušteni na slobodu. Krivična prijava, je najverovatnije biti podneta samo protiv Gvozdena Jovanovića, pošto je on priznao da je pištolj njegov.

"Rekao je da ga nosi radi lične bezbednosti i da za njega nema nikakvu dozvolu", rekao je tada sagovornik "Kurira".

Rotacija je prekršaj - kazne visoke

Podsećamo, u oktobru 2013. je usvojen pravilnik koji tačno određuje ko ima pravo da na automobilima ima blinkere i rotaciju. Po njemu, samo vojska i policija imaju pravo da ih koriste, osim u izuzetnim slučajevima, kad MUP dodeljuje osobama čija je bezbednost ugrožena ili im je neophodna za brz prolazak. Za ovaj prekršaj predviđena je kazna od 15.000 do 30.000 dinara.

Trgovina ukradenim automobilima

Osim što je često hapšen zbog nedozvoljenog nošenja oružja, Stakleni je hapšen i zbog trgovine ukradenim automobilima. Prilikom jednog pretresa 1998. kod njega je navodno pronađena policijska radio-stanica.

Nakon niza skandala, u medijima se retko, pa maltene uopšte i nije pominjalo ime ovog poznatog Surčinca, sve do juče kada je njegov drugi sin počinio teško krivično delo - pokušaj ubistva i samoubistva.

Lekari se bore za život bivših supružnika

Bivši supružnici su na reanimaciji Urgentnog - ona sa tri prostrelne rane u grudima, a on sa povredom glave nakon pokušaja da izvrši samoubistvo i to pištoljem koji je kupio specijalno za tu svrhu.

(Kurir.rs/Z.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track