DESET GODINA ZATVORA KRIVCU ZA NESREĆU SA ČETVORO MRTVIH U MOJSINJU: Vozio sa 2,00 promila alkohola u krvi
Foto: RINA

TEŠKa saobraćajka

DESET GODINA ZATVORA KRIVCU ZA NESREĆU SA ČETVORO MRTVIH U MOJSINJU: Vozio sa 2,00 promila alkohola u krvi

Crna Hronika -

Viši sud u Čačku izrekao je kaznu od 10 godina zatvora Nenadu Jevtoviću (40) iz obližnjeg sela Mojsinja zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja, pri čemu su četiri osobe poginule a tri povređene.

foto: RINA

U obrazloženju presude, predsednik veća Branko Milovanović naveo je da je Jevtoviću olakšavajuća okolnost to što ranije nije osuđivan, a otežavajuća je činjenica da je profesionalni vozač i da je vozio pijan. Okrivljenom je, posle izricanja presude danas po podne, produžen pritvor.

U izreci presude navodi se da je Jevtović 15. juna prošle godine u 23.05 sati u Mojsinju, vozeći „škodu” iz Mrčajevaca prema Preljini, sa 2,00 promila alkohola u krvi, započeo preticanje „zastave koral”, krećući se brzinom od 102 kilometra na čas, iako je na tom delu puta kretanje oganičeno na 70 km.

foto: RINA

Vozač "škode" je, objašnjava se u presudi, „tada većim delom vozila prešao u levu traku, zakačio zadnji deo "korala" a zatim u svojoj levoj traci udario u vozilo iz suprotnog smeta "audi 80" koje je usled toga skrenulo van puta u kanal i udarilo u metalnu ogradu”, zbog čega je poginulo četvoro putnika iz iz „audija”, po dvoje iz Bumbarevog Brda i Bresnice, dok je dvoje saputnika povređeno, kao i vozač „korala”.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track