INCIDENT U ALEKSINCU: Određen pritvor do 30 dana naručiocu paljenja automobila novinara
Foto: Marko Smiljković

podstrekavao na krivično delo

INCIDENT U ALEKSINCU: Određen pritvor do 30 dana naručiocu paljenja automobila novinara

Crna Hronika -

Javni tužilac u Aleksincu produžio je pritvor na 30 dana muškarcu M.K.(46) iz ovog mesta jer je osumnjičen da je od M.M (25) naručio da se zapali automobil zubaru i novinaru Dušanu Ostojiću iz Aleksinca 30. maja oko ponoći.

Advokat Alit Amzić, branioc M.M. je rekao da je njegov klijent neposredno posle pritvaranja priznao da je zapalio Ostojićev "Ševrolet Kalos".

- M.M. će verovatno u ponedeljak izaći iz pritvora po sporazumu o priznavanju krivice. On je još prvog dana priznao da je zapalio automobil, ali zbog lične bezbednosti nije želeo da saopšti da ime naručioca. Ja sam ga posetio u Kazneno popravnom domu. Tada je M.K. već bio pritvoren i on je i tada negirao da je M.K. naručilac paljevine automobila - rekao nam je advokat Amzić.

Da podsetiimo, iz istrage smo saznali da je M.M. dugovao M.K. neku sumu novca i da je u ime kompenzacije prvo razbio staklo Ostojićevog automobila, a onda ga i zapalio.

Prema nekim pretpostavkama, Ostojić je targetiran jer je pisao o sinu M.K.-a, Ivanu K. koji je u grupi sa četiri mladića prošle godine napao trenera ženske rukometne ekipe iz Aleksinca, a koji je preživeo tom prilikom ubod nožem.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track