MAJKA I ĆERKA SAHRANJENE ZAJEDNO: Svi se pitamo zašto
Foto: Ana Paunković

TUGA

MAJKA I ĆERKA SAHRANJENE ZAJEDNO: Svi se pitamo zašto

Crna Hronika -

Kovčeg s telom Danijele Radojičić (36), koja je usmrtila trogodišnju ćerku Teodoru pa izvršila samoubistvo, spušten je u raku, odmah pored malene Teodore

Danijela Radojičić (36) i njena ćerka Teodora (3) sahranjene su juče zajedno na Novom bežanijskom groblju u Beogradu, a na večni počinak ispratilo ih je više od 300 uplakanih rođaka i prijatelja.

Od majke i ćerke, koje su preminule istog dana, kada je Danijela ubila ćerku i izvršila samoubistvo, poslednji put su se oprostili i Danijelini otac, suprug i brat.

foto: Ana Paunković

Trojica muškaraca, u crnini i suzama, predvodili su tužnu kolonu od kapele do

Teodorine i Danijeline večne kuće, a Dejan Radojičić, Danijelin suprug i Teodorin otac, nosio je dve ruže - crvenu za suprugu, a belu za ćerku. Ruže je spustio u rake svojih najmilijih pre nego što je sveštenik održao opelo devojčici. - Danijeli nije držano opelo - kaže izvor.

Potresan govor

Pre nego što su tela majke i ćerke spuštena u rake, jedno pored drugog, od Danijele i malene Teodore zajedničkim govorom oprostio se porodični prijatelj. - Svi se od ponedeljka pitamo zašto, a pitaćemo se i u budućnosti. Verovatno je to sudbina, jer je Bog tako odredio. Međutim, ništa kao da nema smisla, ništa od toga ne može da ublaži bol, zaceli ranu i zaustavi suzu. Zato ne možemo da prihvatimo da Teodore i Danijele više nema i nećemo, jer to nije tačno. Tela umiru, duše su beskonačne - rekao je prijatelj očiju punih suza dok je stajao nad dva sanduka prekrivena belim cvećem.

foto: Ana Paunković

On je istakao "da je Teodora bila najlepši cvet koji je ikada iznikao, ali da je njen život prekinut tek što je prestao da bude pupoljak i tek što je razvila prve latice". - Danijelu su svi voleli do ponedeljka, a od ponedeljka se preispituju, čas je mrze, čas je vole. Petnaest minuta ne može da poništi to što je ona 36 godina bila dobra supruga, majka, prijatelj, sestra - rekao je prijatelj u potresnom govoru.

foto: Vladimir Šporčić

Jeziva smrt

Podsetimo, stravična porodična tragedija desila se 17. juna oko osam sati ujutro. Danijela i njena ćerka Teodora bile su same u stanu na Bežanijskoj kosi, dok je Danijelin suprug bio na poslu. Danijela je najpre isekla vene ćerki, pa ju je bacila kroz prozor sa četvrtog sprata njihovog stana. Potom je i sebi isekla vene, zapalila stan i skočila na beton pored ćerke. Očevici su ispričali da je Danijela pre skoka vikala: "Kosovo je Srbija!" i druge nepovezane rečenice.

foto: Facebook

Želela drugo dete Održavala trudnoću

Motiv nezapamćenog ubistva i samoubistva i dalje je nejasan, a Danijelini prijatelji ispričali su da je ona nedavno imala spontani pobačaj u šestom mesecu trudnoće, zbog čega je zapala u depresiju. - Druga Danijelina trudnoća je bila teška i rizična. Dva meseca je čak i ležala, jer je morala da održava trudnoću. Ona je veoma želela drugo dete i trudila se da iznese trudnoću do kraja.

Nažalost, uprkos svim naporima i željama, nije uspela u tome i u šestom mesecu je izgubila bebu. To ju je mnogo povredilo i poremetilo - ispričao je ranije izvor i dodao da su Danijela, njen suprug i njihova ćerkica delovali kao skladna i normalna porodica.

( Kurir.rs / Branka Travica - Foto: Ana Paunković - Vladimir Šporčić - Facebook )

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja