POGIBIJA OMILJENE NEGOVATELJICE ZAVILA ALEKSINAC U CRNO, PORODICA NEUTEŠNA: Uvek je bila vedrog duha i nasmejana! Deca i porodica su joj bili sve na svetu
Foto: Facebook

sahrana u četvrtak

POGIBIJA OMILJENE NEGOVATELJICE ZAVILA ALEKSINAC U CRNO, PORODICA NEUTEŠNA: Uvek je bila vedrog duha i nasmejana! Deca i porodica su joj bili sve na svetu

Crna Hronika -

Pogibija Snežane Milić (52), negovateljice u boravku Specijalne škole za obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju "Hristina Mrkišić" izazvala je ogromnu tugu u Aleksincu. Ovo mesto, kako saznajemo, nije izgubilo samo posvećenu negovateljicu i vaspitačicu nego i dobru drugaricu, komšinicu i prijateljicu.

Ona je u utorak oko 13.30 bila u kombiju koji je prevozio dvoje štićenika iz škole kućama. Kombi se sudario sa kamionom gde je ova miljenica dece izgubila život. Povređen je vozač kombija, a jedna štićenica škole je polomila butnu kost i trenutno se oporavlja na Klinici za ortopediju u Nišu. Ova tragedija se dogodila na putu Aleksinac - Žitkovac kod sela Adrovac.

foto: Facebook

U njenom domu u Aleksincu juče je bilo mnogo ljudi, komšija, prijatelja koji su s nevericom izražavali saučešće ćerkama Katarini i Kristini kao i suprugu Jovici.

"Naša mama je uvek bila vedrog duha, nasmejana. Razumela je decu koja su je obožavala, a i ona njih. Nije bila samo posvećena poslu već je svakom detetu prilazila kao osoba na koju uvek mogu da računaju. Bavila se njihovim problemima i zato je i bila omiljena. Mami su deca i porodica bili sve na svetu. Pored toga volela je da putuje. Nedavno je bila u Toskani u Italiji i zaista je taj svoj svetski duh prenosila deci na specifičan način. Pričala im je o mestima gde je bila, o nekim drugim kulturama koje je upoznala", priča nam Katarina, njena starija ćerka.

Ona kaže da bi volela da poslednji pozdrav mami bude uz neku pročitanu pesmu.

Kako nam je rekla Jasna Nikolić, direktorka škole gde je Snežana radila u odeljenju boravka, kolektiv će snositi troškove oko njene sahrane.

foto: Facebook

"Snežana je bila divna i jedna od najomiljenijih negovateljica. Naša škola funkcioniše tako što decu iz grada dovode roditelji, a Snežana je bila zadužena da uzima i vraća dečicu koja su iz ruralnih područja Aleksinca. Ona je vraćala decu koja su bila u boravku. Strašno je što se dogodila ova tragedija za sve nas, i za kolektiv i za porodicu", rekla je Nikolićeva.

U Kliničkom centru u Nišu saznajemo da je dečak odmah otpušten kući, a da je jedna štićenica škole, povređena u saobraćajnoj nesreći, J.S.(22) polomila butnu kost i da će verovatno biti operisana u petak, 28. juna obve godine.

Sahrana Snežane Milić je zakazana za četvrtak 27. jun u 13 sati na Novom aleksinačkom groblju.

(Kurir.r/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track