VEROVAO SAM I POMAGAO SVIMA OKO SEBE, PAMTITE ME PO DOBROM! Aleksandar (27) se oprostio sa svima na Fejsbuku, pa SKOČIO SA ZGRADE!
Foto: Printskrin/Facebook

nedavno izašao iz zatvora

VEROVAO SAM I POMAGAO SVIMA OKO SEBE, PAMTITE ME PO DOBROM! Aleksandar (27) se oprostio sa svima na Fejsbuku, pa SKOČIO SA ZGRADE!

Crna Hronika -

Samoubistvo se desilo u Zorinoj ulici u beogradskom naselju Žarkovo, a preminuli Maričić je pre nekoliko dana izašao iz zatvora, gde je proveo godinu dana

Aleksandar Maričić (27) izvršio je samoubistvo juče oko 12 sati skokom s terase na četvrtom spratu zgrade u kojoj je živeo s bratom i roditeljima.

Samoubistvo se desilo u Zorinoj ulici u beogradskom naselju Žarkovo, a preminuli Maričić je pre nekoliko dana izašao iz zatvora, gde je proveo godinu dana. Nekoliko sati pre kobnog skoka mladić je na svom Fejsbuk profilu ostavio poruku kojom se oprostio od svojih prijatelja.

foto: Sonja Spasić

Voleo ljude

- Mnogo sam voleo ljude, bio društven, verovao svima, pomagao svima oko sebe. Upoznao sam u životu mnogo dobrih i loših ljudi, ali sam previše poleteo i mnogo se ku*čio u poslednje vreme. Sve u svemu, sam sam kriv za sve, niko drugi. Ovako sam olakšao svima oko sebe, a mogao sam da budem mnogo uspešan i svi oko mene. Zbogom, Srbijo, pamtite me po dobrom - napisao je Maričić na Fejsbuku, i to samo nekoliko minuta pre smrti.

Telo mladića na ulici ispred zgrade primetili su prolaznici i odmah pozvali Hitnu pomoć i policiju, ali njemu nije bilo spasa.

- Čula sam njegovu majku kako plače. U suzama se pitala zašto je to uradio. Jadna žena, ne znam kako će to podneti - rekla je komšinica i dodala da je Maričić bio iz fine i dobro situirane porodice.

- S bratom je držao auto-perionicu. Bio je uvek pozitivan, ne znam šta mu se desilo. Pa juče je sedeo u restoranu i smejao se. Sve nas je iznenadio - rekao je prijatelj, očiju crvenih od suza.

Radio u kuhinji

Drugi prijatelj je dodao da je Aleksandar bio uvek spreman da pomogne drugima i da je bio izuzetno vredan.

- Znamo da je bio u zatvoru, ali ne znamo konkretno zbog čega. Ne verujem da je odgovarao za neko teže krivično delo. Mislim da mi je pominjao da se nije odazivao nekakvom sudskom pozivu. Da li je to u pitanju, nisam siguran. Znam da je u zatvoru radio u kuhinji - kaže drug.

Bizarno Poželeli mu sreću Ispod oproštajne poruke, koju je Maričić napisao u poslednjim trenucima života, prijatelji su ostavili poruke, ne znajući šta on zapravo smera. "Srećan put, brale. Nemačka?", "Sve naj i ne osvrći se", samo su neki od bizarnih komentara na profilu nesrećnog mladića.

(Kurir.rs/Jelena Rafailović/Foto:Sonja Spasić, Foto: Facebook)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track