NOVI DETALJI JEZIVE TRAGEDIJE NA ŽELEZNIČKOJ STANICI: Subotica zavijena u crno, za Ognjena samo reči hvale! Niko ne zna zašto se popeo na krov teretnog vagona
Foto: N.H., Facebook

NIJE MU BILO SPASA

NOVI DETALJI JEZIVE TRAGEDIJE NA ŽELEZNIČKOJ STANICI: Subotica zavijena u crno, za Ognjena samo reči hvale! Niko ne zna zašto se popeo na krov teretnog vagona

Crna Hronika -

Student Ognjen Ćuk (21) iz Subotice nastradao je jutros, kada se popeo na vagon na Železničkoj stanici, gde je od siline strujnog udara preminuo na licu mesta. Subotica je danas zavijena u crno, svi poznanici i prijatelji porodice Ćuk kažu da je Ognjen bio dobar mladić i puni su reči hvale.

Ognjen je bio odličan informatičar, studirao je PMF u Novom Sadu, a u Subotici je imao mnogo drugara iz Gimnazije Svetozar Marković. Njegovi najbliži drugari su se i tokom studija družili sa njim, a kobne večeri našli su se u kafiću blizu Železničke stanice, koji radi do jutarnjih sati.

Kako nezvanično saznajemo, oko četiri ujutro grupa mladića sa Ognjenom izašla je iz kafića - kluba u centru, odakle su otišli na perone Železničke stanice. Ognjen se popeo na jedan od teretnih vagona, ne sluteći da će mu ta egzibicija doneti smrt. Od siline strujnog udara odmah je preminuo. Na krovu vagona je bilo mladićevo telo kada je pozvana policija.

foto: N.H.

Uviđajem je konstatovano da su na telu mladića smrtonosne opekotine, a Više javno tužilaštvo u Subotici izdalo je nalog da se uradi obdukcija tela, toksikološa analiza i prenet je na Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu.

Ne zna se kakva je ideja mogla da sine Ognjenu da smrtno strada na krovu vagona. To je inače treći slučaj tokom poslednje tri godine, da na isti način stradaju mladi ljudi. U tom periodu je troje mladih, među njima i jedan momak iz izbeglištva, izgubili život tako što ih je usmrtio strujni udar na krovu vagona.

Drugari iz Gimnazije sećaju se Ognjena, kažu da je bio veseo i razdragan vrlo često, a informatiku je voleo više od svega drugog.

"To mu je baš išlo od ruke, sa lakoćom je radio informatiku. Maturirao je pre dve godine i otišao da studira u Novom Sadu. Verovali smo da se našao u toj oblasti i da je zadovoljan", kažu u školi i ističu i nastavnici i nekoliko mlađih gimnazijalaca, da su znali Ognjena kao veoma dobrog dečaka.

foto: Facebook

Svi su u neverici da je tako mogao da strada pametan momak, a nastavnici pominju i da su čuli da je bio dobar student.

Komšije porodice Ćuk kažu da je uvek bio spreman da starijima pomogne oko kompjutera, jer je imao u malom prstu sve oko informatike.

Istraga će ukazati na detalje nesreće, kao i obdukcija tela nesrećnog mladića.

(Kurir.rs/N.H.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track