ČIM JE KROČIO NA VAGON STRUJA GA JE SPRŽILA, OSTAO NA MESTU MRTAV: Drugovi mladića (21) iz Subotice zanemeli pred prizorom, pokušali da ga spasu, ali nisu uspeli! TUGA
Foto: Facebook

NIKO NE ZNA ZAŠTO SE POPEO NA VAGON

ČIM JE KROČIO NA VAGON STRUJA GA JE SPRŽILA, OSTAO NA MESTU MRTAV: Drugovi mladića (21) iz Subotice zanemeli pred prizorom, pokušali da ga spasu, ali nisu uspeli! TUGA

Crna Hronika -

Ognjen Ćuk (21), student PMF iz Subotice, nastradao je pred očima svojih drugova u povratku iz noćnog provoda

Student Ognjen Ćuk (21) iz Subotice poginuo je juče ujutro od strujnog udara kada se popeo na vagon na železničkoj stanici.

Kako saznajemo, mladić je u petak uveče bio sa društvom u kafiću na železničkoj stanici. Iz lokala su izašli u ranim jutarnjim satima i tada se desila tragedija.

- Grupa mladića, među kojima je bio i Ognjen, izašla je iz kafića oko četiri sata ujutro. Odatle su otišli na perone. Sedeli su neko vreme, pričali, čula se galama i žamor, a Ognjen se u jednom trenutku popeo na teretni vagon. Čim je kročio na krov, uhvatilo ga je strujno kolo. Struja ga je spržila i on je ostao da leži na krovu s opekotinama. Nažalost, preminuo je na mestu - kaže izvor Kurira.

Porodica nema od bola Bio je pametan i omiljen

Komšije porodice Ćuk kažu da je Ognjen bio izuzetno dobro dete. - Iako mlad, bio je spreman svima da pomogne. Po komšiluku je svima popravljao kompjutere, nikome nije rekao ne mogu ili neću. Njegova porodica je u potpunom šoku. Gotovo da su zanemeli. Svima nam je neverovatno da tako obrazovan i pametan mladić počini tako nepromišljen potez - kaže komšija.

Telo u opekotinama

Prema njegovim rečima, mladićevi drugari ostali su u šoku shvativši da im je drug nastradao pred očima. Odmah su pozvali Hitnu pomoć, stigla je i policija, ali nisu mogli da pomognu mladiću.

- Nije poznato zbog čega se student popeo na vagon. Moguće je da je hteo da se slika, ali njegovi drugovi nisu to potvrdili. Ne isključuje se ni mogućnost da je hteo da se pokaže pred drugovima. Ipak, šta mu je sinulo u glavi da se penje, niko sada ne može da zna - kaže sagovornik.

Telo preminulog poslato je na obdukciju, a Više javno tužilaštvo u Subotici izdalo je nalog da se uradi i toksikološka analiza.

- Struja ga je bukvalno spržila, imao je brojne opekotine po čitavom telu. Kada stignu rezultat naloženih analiza, znaće se da li je eventualno bio pod dejstvom alkohola ili nekih drugih supstanci - kaže izvor iz istrage.

Obožavao informatiku

Poznanici i prijatelji porodice Ćuk juče su bili očajni, a za Ognjena imaju samo reči hvale.

- Bio je odličan informatičar, studirao je PMF u Novom Sadu, a u Subotici je imao mnogo drugara iz gimnazije "Svetozar Marković". Njegovi najbliži drugari su se i tokom studija družili s njim. Bio je veseo i razdragan, a informatiku je voleo više od svega. To mu je baš išlo od ruke, s lakoćom je to radio - kaže jedan prijatelj.

Nije prvi put Troje mladih stradalo

Kako saznajemo, ovo je treća smrt na subotičkoj železničkoj stanici u poslednje dve godine. - Uglavnom stradaju mladi ljudi. Neoprezni su i misle da ako je vagon napušten, da nema struje. Međutim, penjanje po tim lokomotivama je opasno po život. Nažalost, imali smo više slučajeva koji to i dokazuju. Mladi uglavnom žele da naprave selfi ili da se dokažu pred društvom i to ih košta života - kaže izvor.

(Kurir.rs/Nada Harminc)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track