Najnovije vesti

UDARAO JE DRVENOM LETVOM, METALNOM ŠIPKOM I STOPALOM: Pretukao suprugu na smrt i dobio 10 godina zatvora
Foto: Profimedia

sud našao olakšavajuće okolnosti

UDARAO JE DRVENOM LETVOM, METALNOM ŠIPKOM I STOPALOM: Pretukao suprugu na smrt i dobio 10 godina zatvora

Crna Hronika

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 10 godina zatvora Dragana Ljubisavljevića (63) zbog ubistva nevenčane supruge Đurđice Mihailović (51) u kući na Zvezdari 2016. godine.

Ovom odlukom odbijene su sve žalbe i potvrđena je presuda Višeg suda u Beogradu kojom je Ljubisavljević osuđen zbog krivičnog dela ubistvo, a oštećeni radi ostvarivanja svog imovinsko-pravnog zahteva upućen na parnicu.

U obraloženju presude navodi se da je, po nalaženju Apelacionog suda, prvostepeni sud od olakšavajućih okolnosti za Ljubisavljevića, "pravilno cenio činjenicu da se pred sudom držao korektno, da je reč o starijem čoveku koji ranije nije osuđivan, da je bio pod dejstvom alkohola, zbog čega su njegove sposobnosti značaja dela i upravljanjem postupcima bile smanjene, ali ne bitno, dok otežavajuće okolnosti na njegovoj strani nije našao".

Prema ovoj presudi, Ljubisavljević je u noći između 24/25. novembra 2016. godine ubio Mihajlovićevu u napuštenoj kući u Beogradu u kojoj je neprijavljeno živeo zajedno sa njom.

Ljubisavljević je ženu ubio oko ponoći tako što ju je, dok je ležala potrbuške na dušeku, udarao drvenom letvom, metalnom šipkom i stopalom u obući.

Pri tome joj je zadao najmanje 30 udaraca u glavu, po trupu i po udovima usled kojih je nastupila smrt.

Potom je oko 02:00 časa pozvao policiju i prijavio da je ženu zatekao mrtvu u kući, pokušavajući da prikrije svoje radnje i lažno predstavi uzrok njene smrti.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...