KOMŠIJE UBIJENE STARICE KOJA JE PRONAĐENA U KRČEDINU: Ponašala se čudno tog dana, iznenada je otišla u šetnju iz koje se više nije vratila! Njena ćerka je slomljena!
Foto: Facebook, Printksrin

niko još uvek ne može da poveruje

KOMŠIJE UBIJENE STARICE KOJA JE PRONAĐENA U KRČEDINU: Ponašala se čudno tog dana, iznenada je otišla u šetnju iz koje se više nije vratila! Njena ćerka je slomljena!

Crna Hronika -

"Bila je čudna tog dana. Izgledala je neobično... Otišla je u šetnju u doba u koje nikada nije izlazila i iz nje se nikada nije vratila." Ovim rečima su komšije starice Majde Garović (80), koja je 15. juna ubijena, zapaljena i bačena u kontejner u vikend naselju Breskvik u Krčedinu, započele priču o danu u kojem je nesrećna žena nestala.

Za ovo brutalno ubistvo osumnjičeni su dvadesetpetogodišnja Jelena Špagović (devojačko Dujović), i njen rođeni brat Momčilo Dujović (21) koji je osumnjičen da joj je pomogao da prikrije gnusni zločin. Jelena i Momčilo inače su deca bivšeg poslanika i drugog čoveka "Srpske desnice" Saše Dujovića.

Kako kažu komšije ubijene žene iz Zemuna, Majdu su poslednji put videli u subotu, 15. juna, kada je krenula u "neuobičajeno vreme u šetnju", nakon što je ispratila na aerodrom sina koji je tih dana došao iz Nemačke da je poseti.

foto: Privatna arhiva

"Izašla je te subote oko 13 sati u šetnju, što nam je bilo veoma čudno. Ona inače izađe rano ujutru, išla je u duge šetnje, ali u to doba bi se već vratila kući. Da se uopšte nije vratila saznali smo tek sutradan, kada je došao njen muž iz vikendice u Karlovčiću, gde boravi šest od sedam dana nedeljno", ispričala je komšinica.

Majdin muž je, dodaje komšinica, kuću na sprat u kojoj je živela samo starica zatekao otvorenu. Pretražio je celu kuću, ali njegove žene nije bilo.

"Majda i njen muž živeli su lagodno jer su imali nemačke penzije. Međutim, kako mi je rekao njen muž, iz kuće ništa nije odneto, sklonjena ušteđevina nalazila se gde su je ostavili. Ipak, kad sam s mojim mužem pričala nakon njenog nestanka, a on je Majdu video baš tog jutra, rekao mi je da je izgledala neobično. Video je na terasi i pitao je: ”Kako si, šta radiš?”, a izraz lica joj je bio drugačiji, nije znao da mi opiše kako tačno, ali posle toga je otišla u šetnju iz koje se nikad nije vratila. Ne postoji razlog zašto je izašla u to doba", dodala je komšinica.

foto: Jelena Rafailović

Nakon vesti o nestanku, u kuću u Zemunu, vratio se i Majdin sin, a iz Nemačke je došla i ćerka.

"Njena ćerka je slomljena. Njih dve bile su kao drugarice. Šetale su zajedno, a i Majda je odlazila kod nje u Nemačku. O Majdi mogu da kažem sve najlepše. Družile smo se svakodnevno, dolazila je kod mene i s njom sam mogla da pričam o svemu. Ne mogu da pretpostavim kakva osoba bi mogla ovako nešto da uradi. Osećamo veliku tugu, ali i strah", dodala je ova žena.

Na sebi nosila zlato vredno 100.000 dinara

Komšija objašnjava da je ubijena Majda Garević volela zlatni nakit i da ga je stalno nosila.

"Na svakom prstu je imala po jedan zlatan prsten. Svi su bili veliki, ali jedan od njih se baš isticao, više puta je moja žena pitala kako joj ne smetaju, ali uvek bi odgovorila da je navikla na njih i da bez njih ne bi mogla. Nosila je i zlatnu ogrlicu sa dragim kamenjem. Prelepa ogrlica i skupa. Sve u svemu, kada bi čovek sabrao, nosila je više od 100.000 dinara zlata na sebi. Ko zna, možda je to bio razlog da ovako završi", kaže komšija.

Nestala 15. juna

Podsetimo, ugljenisano telo ubijene Majde Garović pronađeno je u četvrtak, 20. juna, u kontejneru u vikend-naselju Breskvik kod Krčedina. Policija je intenzivno radila dve nedelje na ovom slučaju i uhapsila mladića i devojku. Oni nisu bili u rodbinskoj vezi sa ubijenom ženom, ali su se, kako saznajemo, dobro poznavali.

Izvor Kurira upoznat sa slučajem kaže da je žena najverovatnije ubijena 15. juna, na dan kada je i poslednji put viđena.

"Pretpostavlja se da je te večeri njeno telo i doneto u Krčedin i spaljeno, ali da je tek u četvrtak otkriveno, i to kada je slučajno prevrnut kontejner", rekao je naš sagovornik.

"Sumnja se da je J. Š. između 15. i 19. juna usmrtila staricu, a potom telo autom prevezla u vikend naselje kod Krčedina i zapalila u kontejneru. Takođe se sumnja da je M. D. pomogao osumnjičenoj prilikom uklanjanja tragova", saopštio je MUP.

Deca političara

J.Š. koja je osumnjičena za ubistvo starice i M.D. njen rođeni brat, za kojeg se sumnja da je pomogao sestri u prikrivanju zločina, deca su Saše Dujovića, bivšeg poslanika i drugog čoveka stranke "Srpska desnica".

Nakon ovog saznanja, oglasio se i Saša Dujović koji je na pitanje da prokomentariše situaciju rekao:

"Ima li potrebe za tim, sve je rečeno? Ne bežim od javnosti, taman posla, mogu da vam kažem. Nemam šta da komentarišem, ako su moja deca kriva, neka utvrdi istraga i neka odgovaraju, kao i svaki drugi građanin Srbije. Zakon je za sve isti", rekao je Dujović.

foto: Jelena Rafailović

Dodao je kako je podneo ostavke na sve funkcije, te kako će verovatno da se povuče iz javnog života.

Ekipa Kurira pokušala je da stupi u kontakt sa porodicom ubijene žene, ali njen sin nije želeo da razgovara sa nama.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track