UBIO STARCA SEKIROM ZBOG DEVIZA: Osuđen na 30 godina zbog ubistva kod Negotina
Foto: Dado Đilas

priznao zločin

UBIO STARCA SEKIROM ZBOG DEVIZA: Osuđen na 30 godina zbog ubistva kod Negotina

Crna Hronika -

Bekim Aljeti (39) iz Uroševca početkom maja s više udaraca sekirom usmrtio je Đorđa Pistolovića (82) iz negotinskog sela Dušanovac, a nakon priznanja krivice i sporazuma koji je postigao sa Tužilaštvom, pravosnažno je, zbog teškog ubistva, osuđen na 30 godina robije".

Kako je ustanovljeno, Pistolović, koji je bio devizni penzioner, i koji je penziju stekao radeći u Beču, primio je u svoju kuću Aljetija, koji je imao prebivalište u Surčinu, da bi mu ovaj pomagao oko kućnih poslova. Međutim, Aljeti je, početkom maja, sa više udaraca sekirom usmrtio starca, nakon čega je, u potrazi za novcem, obavio premetačinu kuće, posle čega je pobegao.

Telo nesrećnog Pistolovića pronašao je njegov sin Tomislav (57). Njega su komšije pozvale i kazale mu da već duže ne viđaju njegovog oca, pa je on odmah doputovao iz Beča. Kada je stigao u Dušanovac, u porodičnoj kući zatekao je stravičan prizor - telo njegovog roditelja bilo je izmasakrirano, a krvi je bilo svuda.

Pistolović je ceo svoj radni vek proveo u Austriji, radeći u tekstilnoj industriji. Svojevremeno je sa sinom u rodnom Dušanovcu pokrenuo proizvodnju čarapa visokog kvaliteta, koje su distribuirali širom istočne Srbije. U Austriju je išao svaka tri meseca da podigne penziju, a to je bio i motiv da ga Aljeti, koji se već nalazi na izdržavanju kazne, ubije.

(Kurir.rs/Novosti/ FOTO: Dado Đilas/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track