SESTRA I TETKA UBIJENIH ISPRED CENTRA ZA SOCIJALNI RAD: Umrla sam s mojom Majom i Mihajlom
Foto: Privatna Arhiva

POMEN

SESTRA I TETKA UBIJENIH ISPRED CENTRA ZA SOCIJALNI RAD: Umrla sam s mojom Majom i Mihajlom

Crna Hronika -

Dve godine prošle su od nezapamćenog masakra u Rakovici, kada je Marko Nikolić (43) u rastrojstvu udavio sina, a potom nožem izbo njegovu majku i troje radnika CZSC u Rakovici

Tog dana ubio je i mene zajedno s Majom i Mihajlom. Bol ne prolazi i vreme ne može da izleči ranu. Svaki dan mislim na sestru i sestrića, koji mi sve više nedostaju.

Ovim rečima započela je za Kurir svoju tragičnu ispovest Branislava Katanić, sestra Maje Đorđević (39) i tetka Mihajla Nikolića (4), koje je tačno pre dve godine zverski ubio bivši partner, odnosno otac Marko Nikolić (43) ispred Centra za socijalni rad u Rakovici.

Bitka za pravdu

- Posle svega ovoga ne možete ostati normalni! Nadala sam se da će moja porodična tragedija poslužiti za primer državi i društvu i da se ovakvi grozni zločini više nikad neće ponoviti. Međutim, ne vidim da se bilo šta promenilo, žene i deca se i dalje ubijaju, ali ja ne odustajem u nekoj svojoj ličnoj borbi kako bih isterala pravdu za moje najmilije - kroz suze je kazala za Kurir Branislava. Ona dodaje da je posebno zahvalna medijima što njenu tragediju čuvaju od zaborava. - Zahvalna sam vam što se svake godine setite Maje i Mihajla, jer je to jedini način da se njihova tragična sudbina ne zaboravi, kao i da država dodatno povede računa u prevenciji nasilja. Apelujem na sve one koji trpe nasilje od partnera da to odmah prijave kako se ovakva tragedija više nikom ne bi dogodila - kaže ona.

Podsetimo, zločin pred kojim je zanemela cela Srbija dogodio se u trenutku kada je Nikolić ispred Centra za socijalni rad trebalo da preda sina Maji, nakon što je kod njega boravio nekoliko sati.

majka, ubica i sin
majka, ubica i sinfoto: Dragana Udovičić/Printscreen Facebook

Jezivi detalji

- Istraga je pokazala da je Nikolić dečaka odveo na Banjičko groblje i tu ga zadavio golim rukama. Njegovo telo na rukama je doneo ispred Centra za socijalni rad u Rakovici, a potom ga mrtvog bacio pred noge prestravljene majke - ispričao je nakon tragičnog događaja Kurirov izvor.

Potom je, kako je otkrila policija, izvadio nož i Maju izbo 27 puta: - U krvavom piru povređeno je i troje radnika Centra za socijalni rad koji su pokušali da obuzdaju Nikolića i otmu mu nož kojim je nemilosrdno probadao nesrećnu ženu, a savladala su ga dva komunalna policajca.

Smrt u zatvoru Ubica sebi prerezao grkljan

Marko Nikolić je od hapšenja do 30. decembra 2017. godine bio u pritvoru Centralnog zatvora. Međutim, tog dana polomio je ogledalo u ćeliji i oštricom stakla prerezao sebi grkljan, ali i pored napora lekara, on je preminuo iste večeri. Njegova porodica sumnjala je u zvaničnu verziju događaja, već su verovali da je u zatvoru ubijen.

Brojke: - 4 godine imao je Mihajlo - 27 puta je izbo nožem Maju

Nekoliko dana ranije Kamenom ubio ženu pred decom

Sličan stravičan zločin dogodio se iste godine, samo desetak dana ranije, kada je Milan Lovrić (47) ubio kamenom bivšu suprugu Olgu Lovrić (39) u holu zgrade Centra za socijalni rad na Novom Beogradu, pred očima trojice njihovih sinova. - Ubrzo pošto su se sastali zbog dece, počela je drama, koja se završila jezivim zločinom. Lovrić je kamenom izudarao ženu po glavi naočigled prestravljene dece, koja su pokušavala da ga spreče u tome i molila ga da prestane. Pobegao je s mesta zločina i uputio se ka Tošinom bunaru, gde je potom skočio pod voz - rekao je izvor i dodao da je Olgina majka dobila starateljstvo nad njihova tri sina.

( Kurir.rs / B.Travica - J.Rafailović / Foto: Privatna arhiva / Dragana Udovičić Printscreen/Facebook )

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track