ŠARANOVIĆ PRED SUDOM: Suđenje za ubistvo advokata Zreleca odloženo za septembar
Foto: Privatna Arhiva

viši sud

ŠARANOVIĆ PRED SUDOM: Suđenje za ubistvo advokata Zreleca odloženo za septembar

Crna Hronika -

BEOGRAD - Suđenje Vladimiru Šaranoviću, optuženom za ubistvo advokata Vladimira Zreleca 1. decembra 2015. godine, odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu za 10. septembar.

Suđenje je odloženo jer se čeka dopunsko veštačenje koje treba da opredeli da li je na advokata, na kojeg je pucano iz kola u pokretu, pucano sa mesta vozača ili suvozača.

Ovaj slučaj se dovodi u vezu sa Zrelecovim zastupanjem Slobodana Šaranovića, ubijenog u Budvi 2017. godine, kome je beogradski advokat vodio poslove u vezi sa kockarnicama i menjačnicama.

Šaranović je takođe angažovao Zreleca za postupke u Srbiji i u Crnoj Gori koji su se protiv njega vodili zbog sumnje da je naložio ubistvo Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića. Vladimir je rođak Slobodana Šaranovića i svojevremeno je bio zaposlen kod njega.

foto: Dragana Udovičić

Mediji su ranije pisali da se u dokazima ovog predmeta nalazi i pismo za koje je Zrelec rekao da se da policiji ukoliko mu se nešto dogodi, a koje je napisao Slobodan Šaranović.

Vladimir Šaranović je na početku suđenja negirao optužbe za ubistvo beogradskog advokata, potvrđujući da ga je poznavao i da ga je sa njim upoznao rođak Slobodan Šaranović.

On je međutim priznao krivično delo koje se tiče marihuane pronađene u stanu u kojem je boravio sa suprugom tokom skoro dve godine skrivanja od policije.

Njegova supruga, takođe optužena zbog marihuane negirala je krivično delo za koje se tereti - neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Šaranović se optužnicom tereti za krivična dela teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, zbog marihuane koja je pronađena u stanu u kojem je boravio sa suprugom.

Više od dve godine nakon ubistva Zreleca, Šaranović je bio u bekstvu, sve do hapšenja 9. januara ove godine u okolini Zrenjanina po poternici Višeg suda u Beogradu. Od tada se nalazi u pritvoru.

Šaranović se sumnjiči da je iz kola u pokretu 1. decembra 2015. godine izrešetao advokata Zreleca ispred zgrade u kojoj je imao advokatsku kancelariju na Vračaru.

Tri nedelje nakon oružanog napada, beogradski advokat je podlegao povredama u Urgentnom centru.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja