Najnovije vesti

ALBANCI IZBOLI ŠUMARE U DRAGAŠU: Nelegalno ušli u Srbiju, pa usred krađe drva napali službenike
Foto: AP/Ilustracija

uskoro će biti uhapšeni

ALBANCI IZBOLI ŠUMARE U DRAGAŠU: Nelegalno ušli u Srbiju, pa usred krađe drva napali službenike

Crna Hronika

Dva šumara, službenika Kosovske agencije za šume tokom jučerašnje kontrole na terenu u ataru sela Orčuša u opštini Dragaš, primetili su da u njihovoj zoni odgovornosti dve osobe bespravno seku šumu i kradu drva.

"Čim su zatražili da legitimišu osumnjičene, jedan od njih je napao šumare nožem nanevši im teške telesne povrede. Oni su hitno prebačeni u Centar porodične medicine u Dragašu, a zatim u Regionalnu bolnicu u Prizrenu. Žrtve ovog slučaja su službene osobe koje su napadnute dok su obavljale svoju dužnost", navodi se u izveštaju iz policije.

 

Osumnjičeni D.H, državljanin Albanije rođen 1999. godine i D.H, takođe državljanin Albanije rođen 2001. godine, osim bespravne seče šume, počinili su i druge radnje koje su u suprotnosti sa zakonom - ilegalan prelazak granice, gde su napali i prouzrokovali teške telesne povrede službenim licima, a kasnije uspeli da pobegnu na teritoriju Albanije.

 

"Policija je odmah došla na mesto događaja i kroz istražno-operativne puteve uspela da sazna identitet osumnjičenih osoba te u saradnji s Policijom Albanije i organima pravosuđa oni će uskoro biti privedeni. U vezi s ovim slučajem obavešten je nadležni tužilac u Osnovnom tužilaštvu u Prizrenu“, stoji na kraju saopštenja iz Policije Kosova.

 

(Kurir.rs/info-ks.net)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...