TRAGEDIJA NA NOVOM BEOGRADU: Bus baki otkinuo ruku i nogu
Foto: Kurir

HOROR

TRAGEDIJA NA NOVOM BEOGRADU: Bus baki otkinuo ruku i nogu

Crna Hronika -

Ljiljani P. (85) autobus na liniji 610 iščupao desnu ruku, posle čega je ona pala i ostala i bez desne noge, preko koje joj je prešao zadnji točak

Ljiljana P. (85) teško je povređena juče oko 12.45 sati kada je pokušala da izađe iz autobusa 610 na uglu Ulica Jurija Gagarina i Dr Ivana Ribara na Novom Beogradu.

Kako saznajemo, baka je prilikom izlaska iz autobusa, na drugim vratima, ostala bez desne ruke i desne noge.

uviđaj u toku
uviđaj u tokufoto: Kurir

Izlazila iz autobusa

- Autobus je stao na stanicu, putnici su izašli. I Ljiljana je htela tu da siđe, ali je valjda kasno shvatila da je to njena stanica. U trenutku kada je krenula da izlazi iz busa, vozač je baš tada kretao. Ona se uhvatila za šipku kod vrata, čvrsto ju je držala dok je silazila niz stepenice. Zakoračila je na trotoar, ali nije pustila šipku. Vozač je baš tada zatvorio vrata i krenuo - priča šokirani očevidac i nastavlja: - Vratima joj je pritisnuo ruku i ona je pala pod autobus. Ruka joj je još tada bila maltene odsečena. Odmah zatim zadnji točak je baki prešao preko noge i smrvio je. Strašno!

krv nesrećne bake
krv nesrećne bakefoto: Kurir

Očevici jezive nesreće pričaju da je Ljiljana sve vreme kukala. - Vikala je: "Molim vas, ljudi, pomozite. Upomoć!" Prišli smo joj i videli da su joj i ruka i noga otkinuti. Krvi je bilo svuda, liptala je na sve strane. Ona je u jednom trenutku shvatila da je ostala bez ekstremiteta, pa je zavapila: "Šta mi je sa rukom?" Mi smo sve vreme pričali sa njom, smirivali je i trudili se da joj odvučemo pažnju od jezivih povreda. Želeli smo da do dolaska lekara ostane svesna - prepričava svedok zastrašujuće scene sa mesta nesreće.

I lekari se šokirali

vozač autobusa sa policijom
vozač autobusa sa policijomfoto: Kurir

Kako saznajemo, vozač autobusa je odmah zaustavio vozilo i izašao. - Svi su u trenutku pritrčali baki. Ljudi sa stanice, taksisti... Hitna pomoć je stigla za pet minuta, ali nisu mogli da spasu Ljiljaninu ruku, ni nogu. Oba ekstremiteta su joj amputirana - kaže očevidac i dodaje da su čak i lekari Hitne pomoći bili zatečeni prizorom. - Rekli su da ovako nešto skoro nikada nisu videli - kaže on.

Ljiljana P. je kolima Hitne pomoći prevezena u Urgentni centar i lekari se bore za njen život.

Očevici tvrde Vozač je mogao da vidi ženu u retrovizoru

Očevici nesreće ispričali su da u autobusu 610 nije bilo previše putnika. - Autobus je bio poluprazan. Smatramo da je vozač u retrovizoru mogao da vidi da je baka počela da izlazi. On, doduše, nije išao brzo, tek je bio krenuo, ali to je bilo dovoljno da dođe do nesreće - kaže očevidac i dodaje da je vozač posle nesreće dao izjavu policajcima koji su došli na uviđaj. Videlo se da je čovek potresen i van sebe.

Nesreća na Dedinju Voditeljki bus otkinuo ruku, lekari je prišili

Voditelja Pinka Dea Đurđević (30) umalo je ostala bez ruke kada ju je 7. februara na raskrsnici ulica Ljutice Bogdana i Heroja Milana Tepića udario autobus dok je stajala na trotoaru pošto se prethodno sudarila sa drugim automobilom. Nju je autobus pribio uz betonsku ogradu i otkinuo joj ruku iznad lakta. Lekarski tim, sa dr Markom Bumbaširevićem na čelu, uspeo je da Dei prišije ruku, a njen oporavak teče u najboljem mogućem redu.

GSP Beograd Žale zbog nesreće

Povodom nesreće u kojoj je povređena Ljiljana P. juče se oglasio i GSP Beograd. - Iskazujemo najdublje žaljenje zbog nesreće koja se juče dogodila i u kojoj je povređena starija putnica. Policija je bila na terenu i ispituju se okolnosti pod kojima se ovaj slučaj dogodio. Nakon sprovedene istrage, ukoliko se utvrdi odgovornost vozača, protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak - stoji u saopštenju ovog preduzeća.

( Kurir.rs / Branka Travica / Foto: Kurir )

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track