Najnovije vesti

TRI GODINE OD UŽASNE POGIBIJE DEVOJČICA U ALEKSANDROVCU: Na današnji dan grom je ubio dva anđela Ivanu i Anđelu... Imale su samo 15 godina
Foto: Kurir

srbija bila u neverici, u trenutku njihove pogibije nije pala ni kap kiše

TRI GODINE OD UŽASNE POGIBIJE DEVOJČICA U ALEKSANDROVCU: Na današnji dan grom je ubio dva anđela Ivanu i Anđelu... Imale su samo 15 godina

Crna Hronika

Njihove devojačke planove za budućnost prekinuo je udar groma, tačno u 17.50, u Kruševačkoj ulici u centru grada

ALEKSANDROVAC - Tog 25. jula 2016. godine, Anđela Bačević (15) i Ivana Ivanović (15) krenule su u šetnju, bezbrižno provodeći raspust. U Aleksandrovac su došle iz Švajcarske, gde su godinama živele s porodicama.

Njihove devojačke planove za budućnost prekinuo je udar groma, tačno u 17.50, u Kruševačkoj ulici u centru grada.

Anđelin život ugasio se odmah, a za Ivanin su se borili lekari u Kruševcu. Nakon tri sata, proglasili su smrt. Mnogobrojni svedoci ispričali su, za Novosti, da u trenutku njihove pogibije na Aleksandrovac nije pala ni kap kiše.

foto: Kurir

Tri godine kasnije, porodice Bačević i Ivanović, ujedinjene u bolu, ponovo će danas, 25. jula zapaliti sveće i položiti venac na grobove devojčica. Anđela je sahranjena na Stanjevačkom groblju, a Ivana u mestu Rudenice kod Aleksandrovca.

- Mnogo su nam posle tragedije pomogli prijatelji, članovi porodice, naš sin i ćerka, koju smo dobili nakon što smo izgubili Anđelu - ispričali su nam roditelji Jelena i Milan Bačević.

I porodica Ivanović je nastavila dalje, ali se sa tragedijom nikada nije pomirila. Ivanin otac Bojan Ivanović nam je posvedočio da svakog dana pomisli na dete kojeg više nema. Supruga Mirjana i Ivanine sestre Andrea, Anđela i Aleksandra žive sa dubokim bolom u duši.

foto: Kurir

Na mestu tragedije u Kruševačkoj ulici, godinu dana je posle tragedije stajala tabla sa mnogobrojnim porukama podrške, tužnim stihovima i cvećem. U međuvremenu, podignuto je obeležje u znaku cveta, simbol prekinutog detinjstva. Na njemu još uvek stoje fotografije devojčica. Župljani pored njih pale sveće.

- Anđela i Ivana su bile različitog temperamenta i tako su se dopunjavale: Anđela je bila otresita i bučna, a Ivana tiha i povučena, i obe odlične učenice srednjih škola, aktivne i van škole - pričaju u porodicama nastradalih drugarica.

- I ranije su se dosta družile, a zbližile su se u Kulturno-umetničkom društvu "Sveti Sava". Obe su igrale folklor i bile ponosne na srpsko poreklo i tradiciju.

I u ovom društvu nikada ih nisu zaboravili. Jedno vreme su nastupali noseći uramljene fotografije svojih drugarica, napravili su video-materijal o njima, odštampali majice sa njihovim likom... Redovno su obeležavali sve pomene i njihove rođendane.

Pesma o dva anđela

Anđela je poletela prva, bezgrešnu, anđeli je hteli. Ivana je sustigla u letu. Anđeli su i nju želeli - glasi deo potresne pesme koju je autorka Silvana Perić napisala ganuta tragedijom u Aleksandrovcu. Cela pesma "Zaspala su dva anđela" ispisana je na spomen-obeležju cveta u Kruševačkoj ulici, gde je grom prekinuo Anđelinu i Ivaninu mladost.

(Kurir.rs/Večernje novosti/S. Babović)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...