PREGLEDANI VOJNICI IZ AUTOBUSA KOJI SE PREVRNUO KOD VRANJA, DOKTOR: Imamo teško povređene, ali nisu životno ugroženi (FOTO, VIDEO)
Foto: T.S.

teška nesreća

PREGLEDANI VOJNICI IZ AUTOBUSA KOJI SE PREVRNUO KOD VRANJA, DOKTOR: Imamo teško povređene, ali nisu životno ugroženi (FOTO, VIDEO)

Crna Hronika -

Nakon teške autobuske nesreće koja se danas dogodila kod Vranja, oglasio se upravnik vranjske bolnice Saša Đorđević koji je rekao da su svi putnici koji su bili u autobusu završili u bolnici, a više njih ima i otvorene prelome.

foto: T.S.

- Prošlo je 23 pacijenta. Imamo ljude i sa teškim telesnim povredama koji nisu u ovom trenutku životno ugroženi. Svi su prošli dijagnostičku obradu. Ono što radimo u ovom trenutku je sanacija i saniranje povreda zadobijenih u saobraćajnoj nezgodi i posle dodatne trijaže rasporedićemo povređene po odeljenjima. Imamo pacijenata sa prelomima, otvorenim i zatvorenim, sa povredama grudnog koša, to su teške telesne povrede - kazao je Upravnik vranjske bolnice Saša Đorđević.

foto: T.S.

"Za dva pacijenta smo smatrali da su baš sa teškim telesnim povredama možda čak i opasnim po život, posle skenera konstatovano je da nema krvarenja i mogu da kažem da su oni stabilno i biće hospitalizovani. Svaka dijagnostika je proces videćemo šta će biti u narednih nekoliko sati i da li ćemo imati komplikacije, bitno je da će svi oni biti zbrinuti po odeljenjima kako i treba“, napominje upravnik Bolnice u Vranju dr Saša Đorđević.

Podsetimo, najmanje 23 vojnika su povređena, od kojih dvojica teže, kada se prevrnuo autobus koji je prevozio pripadnike 21. bataljona veze Kopnene vojske kod brda Pržar iznad Vranja.

1 / 6 Foto: T.S.

Saobraćajna nezgoda se dogodila na krivini puta kada je autobus udario u bankinu i prevrnuo se dok su se vojnici vraćali s redovnog zadatka.

Za sada nema zvaničnih informacija o mogućim uzrocima prevrtanja autobusa, jer je uviđaj u toku. Kako Kurir nezvanično saznaje uzrok saobraćajne nezgode najverovatnije je tehnička neispravnpost vozila. Spekuliše se da su autobusu otkazale kočnice I da je vozač uzaludno pokušavao da zaustavi vozilo. Zadnje staklo na autobusu je razbijeno pa se pretpostavlja da su vojnici napustili autobus preko tog izlaza.

- Pripadnici Vojske Srbije koji su bili u autobusu prevezeni su u Zdravstveni centar Vranje gde se obavljaju lekarski pregledi i pruža potrebna medicinska pomoć povređenima. Svi povređeni su van životne opasnosti - nbavodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track