Najnovije vesti

TUTINAC U NEMAČKOJ NAPUNIO KOLA PARAMA PA KRENUO PREKO HORGOŠA: Evo gde su mu carinici pronašli 3 koverte sa čak 50.000 evra (FOTO)
Foto: Carine Srbije

zaplena

TUTINAC U NEMAČKOJ NAPUNIO KOLA PARAMA PA KRENUO PREKO HORGOŠA: Evo gde su mu carinici pronašli 3 koverte sa čak 50.000 evra (FOTO)

Crna Hronika

Carini su na ulaznoj strani graničnog prelaza Horgoš sprečili pokušaj prenosa 50.000 neprijavljenih evra preko granice, saopštila je danas Uprava carine.

Prekršaj je otkriven noćas, 30. jula 15 minuta posle ponoći, kada je na red za kontrolu došao "mercedes" nemačkih registarskih oznaka, kojim je iz Nemačke ka Srbiji putovao srpski državljanin (48) iz okoline Tutina.

1 / 3 Foto: Carine Srbije

Putnik je prijavio samo dozvoljeni iznos od 10.000 evra, ali su carinici detaljnom kontrolom automobila, u naslonu za ruke između prednjih sedišta zatekli tri bele koverte u kojima se nalazilo 50.050 neprijavljenih evra.

Tek tada je putnik rekao da je novac poneo za kupovinu placa, ali nije objasnio zašto nije prijavio ceo iznos.

Njemu je vraćeno 10.000 evra, što je dozvoljeni iznos koji ne podleže prijavljivanju, dok je ostatak sume (40.050 evra u apoenima od 200, 100 i 50 evra) privremeno zadržan do okončanja postupka.

Iz Uprave carine podsećaju putnike da unos deviza u Srbiju nije limitiran, ali su svi u obavezi da prijave iznose veće od 10.000 evra - kako pri ulasku, tako i pri izlasku iz zemlje.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja