BORANIN IMAO NEVEROVATNU SREĆU: Tona zemlje zatrpala rudara,čudom preživeo
Foto: Beta/Milan Obradović, Aleksandar Jovanović Cile

SUPERMEN

BORANIN IMAO NEVEROVATNU SREĆU: Tona zemlje zatrpala rudara,čudom preživeo

Crna Hronika -

Izbegnuta tragedija - Darko P. povređen je kad se na njega, dok je radio u rudniku „Jama“, sručila velika količina rude. Darka su spasle kolege, koje su ga izvukle na sigurno

Rudar Darko P. (45) iz Bora čudom je ostao živ kad je preksinoć na njega, dok je radio u rudniku „Jama“ na dubini od oko 700 metara, pala tona zemlje i kamenja!

Nesreća se desila u utorak. Darko P. je bio na svom radnom mestu u podzemnom rudniku „Jama“ iz sastava kineske kompanije „Ciđin Koper Bor“. - Sišao je u bunker za prihvat rude i hteo je da ga očisti duvaljkom. U tom momentu se pokrenula transportna traka koja u bunker ubacuje rudu. Darko je stajao nasred tog bunkera, a ruda je brzo počela da puni objekat pod zemljom - pričaju kolege povređenog rudara.

foto: Zorana Jevtić

Kako kažu, njihov kolega je počeo da viče i doziva pomoć dok ga je ruda zatrpavala ogromnom brzinom. Zapomaganje je, srećom, čuo jedan kolega. - Video sam kako kolega nestaje pod rudom. Ubrzo je ceo bio zatrpan. Dotrčao je još jedan rudar i zajedno smo uskočili u bunker - priča rudar koji je pomogao kolegi i dodaje da je tek tad krenula borba za goli život. - I nas dvojica smo počeli da tonemo i bili smo zatrpani do pojasa. Nismo mogli da mrdnemo. Sekunde su nas delile od toga da i mi skroz potonemo. Težina rude pritiskala nam je noge, nismo mogli ni napred ni nazad, a od Darka ni glasa da čujemo, niti da vidimo gde je. Digla se prašina, tutnjala je ruda - prepričava strahotu naš sagovornik.

Kako kaže, kolege su se u jednom trenutku dosetile da pokrenu bunker da prosejava rudu. - Na dnu se nalaze rešetke koje prosejavaju rudu. Ruda prolazi kroz njih i mislili smo, što se srećom ispostavilo kao tačno, da će ruda proći, a da će rešetke zaustaviti naše kolege - kaže sagovornik Kurira.

Kada je ruda bila prosejana, najpre su izašla dvojica rudara, koji su pritekli Darku u pomoć, a nakon desetak minuta ugledali su i Darka, koji je ležao na rešetki bez svesti. - Zaustavili smo sejalicu, pritrčali i izvukli ga. Krvario je i nije dolazio svesti. Uspeli smo da ga izvučemo na površinu i pozovemo Hitnu pomoć - kažu rudari.

Smešten u KC Niš

NIJE ŽIVOTNO UGROŽEN

Teško povređeni Darko Petrović smešten je u KC Niš i nije životno ugrožen. - Pacijent je zbrinut na odeljenju intenzivne nege na Klinici za anesteziju, u stabilnom je stanju, diše sam. Nije životno ugrožen. Zadobio je razderotine, oguljotine i povredu oka - rečeno je u KC Niš.

Kurir.rs/Suzana Božinović Foto:Beta/Milan Obradović Aleksandar Jovanović Cile

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track