NOVI DETALJI PREBIJANJA BAKE (72) U ZEMUNSKOJ BOLNICI! DRUGA PACIJENTKINJA JE NEMILOSRDNO TUKLA ŠTAPOM: Starica došla u bolnicu zbog upale pluća, a sad je teško povređena! Nasilnica izolovana u karantinu
Foto: Shutterstock

užas

NOVI DETALJI PREBIJANJA BAKE (72) U ZEMUNSKOJ BOLNICI! DRUGA PACIJENTKINJA JE NEMILOSRDNO TUKLA ŠTAPOM: Starica došla u bolnicu zbog upale pluća, a sad je teško povređena! Nasilnica izolovana u karantinu

Crna Hronika -

Beogradska policija dobila je izveštaj lekara o povredama Milice A. (72), bake koju je u Zemunskoj bolnici brutalno pretukla druga pacijentkinja.

Povrede koje je baka zadobila su teške, te će slučaj biti prosleđen tužilaštvu.

Prema poslednjim informacijama, baka Milica se oporavlja se od povreda, međutim, zbog osnovne bolesti i dalje je na neurologiji. Nasilnica koja ju je pretukla, s druge strane, nalazi se u karantinu.

- Žena koja ju je povredila je izolovana i pod posebnom pažnjom i terapijom i dalje je na gerijatriji. Psihološki je bolje, ali i zbog svoje osnovne bolesti na internističkoj gerijatriji - kaže izvor upoznat sa slučajem.

foto: Shutterstock

Dok traje oporavak ove dve starice, policija je, nakon što se stravično batinanje dogodilo, krenula da prikuplja informacije o događaju. Prema informacijama koje posedujemo, oni su razgovarali sa porodicom pretučene bake, a od lekara su uzeli i izveštaj o povredama koje je ona zadobila od batina.

Zbog ovog dela, prema Krivičnom zakoniku, nasilnici preti od šest meseci do pet godina zatvora. Ipak, hoće li joj se suditi ili uopšte pokretati postupak, zavisiće, između ostalog, i od njenog psihičkog stanja, kao i od njene starosti.

Naime, ukoliko se veštačenjem žene koja je štapom tukla drugu staricu koja je nepokretna ležala u bolničkoj postelji utvrdi da ona nije uračunljiva, odnosno da pati od neke duševne bolesti koja je prouzrokovala njeno nasilničko ponašanje, verovatno će biti poslata na lečenje u psihijatrijsku ustanovu.

Napad se dogodio u utorak oko podneva u bolničkoj sobi Zemunske bolnice.

Milica A. bila je smeštena na bolničko lečenje zbog upale pluća u petak, nakon što su je prošlog petka u ovu bolnicu prebacili iz Slankamena.

Miličina snaja Marija ispričala je da su ona i bakin sin u utorak otišli na razgovor kod doktora u Zemunsku bolnicu kako bi dobili detaljnije informacije o njenom zdravstvenom stanju. Međutim, tamo su zatekli jezivu scenu.

- Pri izlasku od doktora krenula sam da vidim svekrvu makar sa vrata. Dođem do sobe, imam šta da vidim. Moja svekrva, žena koja je nepokretna, leži nepomično, dok je štapom neka pomahnitala žena udara po glavi. Tukla ju je kao da gasi neki požar, vikala je, a Milici je išla krv iz nosa, usta i oka - rekla je ona.

Kako je kazala, u blizini su bili samo drugi pacijenti. Sestara nije bilo.

- Tek kada sam dreknula onda su se sve sjatile. Pravdale su se da su bile tu pre pet minuta. Druge pacijentkinje koje su delile sa njima sobu ispričale su kako su dozivale u pomoć, ali se niko nije odazivao. Kako neko nije mogao da čuje šta se dešava? Pa to nije zgrada od šest spratova - istakla je ona.

U Trećem osnovnom tužilaštvu dežurni zamenik tužioca obavešten je i konsultovan o napadu u Zemunskoj bolnici.

- Policiji je naloženo da dostave tužilaštvu izveštaj kada prikupe sve podatke - kažu u tužilaštvu.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track