NEMAC PAO SA 70.000 EVRA NA BATROVCIMA: Šuške krio u belim kovertama u kaseti i ISPOD AKUMULATORA (FOTO, VIDEO)
Foto: Carina Srbije

UPRAVA CARINA

NEMAC PAO SA 70.000 EVRA NA BATROVCIMA: Šuške krio u belim kovertama u kaseti i ISPOD AKUMULATORA (FOTO, VIDEO)

Crna Hronika -

Carinici su u saradnji sa policijom 7. avgusta 2019. godine na ulaznoj strani graničnog prelaza Batrovci, sprečili pokušaj unosa gotovo 70.000 neprijavlјenih evra u zemlјu.

Prekršaj je otkriven u pre podnevnim časovima kada je na red za kontrolu stigao „audi“ nemačkih registarskih oznaka kojim je iz Nemačke ka Turskoj putovao jedan nemački državlјanin turske nacionalnosti koji je u automobilu bio sam.

foto: Carina Srbije

Upitan da li ima nešto da prijavi, putnik je rekao da nema jer nosi samo lični prtlјag, a na pitanje koliko novca ima kod sebe, rekao je da se radi o 10.000 evra.

Sumnjajući u njegove reči službenici su odlučili da ipak detalјno pregledaju automobil za koji je ubrzo utvrđeno da je pun neprijavlјenih deviza.

foto: Carina Srbije

Deo neprijavlјenog novca, u ukupnom iznosu od 78.915 evra, najpre je otkriven u belim kovertama sakrivenim u kasetama ispod vozačevog i suvozačevog sedišta, a potom i u braon torbici uvučenoj u šuplјinu pored akumulatora koji se nalazio u gepeku.

Putniku je vraćeno 10.000 evra, što je dozvolјeni iznos koji ne podleže prijavlјivanju, dok je ostatak sume od 68.915 evra u raznim apoenima privremeno zadržan do okončanja postupka.

foto: Carina Srbije

Podsećamo putnike da unos deviza u Srbiju nije limitiran, ali su svi u obavezi da prijave iznose veće od 10.000 evra - kako pri ulasku, tako i pri izlasku iz zemlјe.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track