STROGO ČUVANA TAJNA UBISTVA PEVAČICE U BORČI: Zoran imao dva telefona, jedan  nestao tokom pretresa! Glavni inspektor hitno suspendovan
Foto: Privatna arhiva, Vladimir Šporčić

OTKRIVAMO

STROGO ČUVANA TAJNA UBISTVA PEVAČICE U BORČI: Zoran imao dva telefona, jedan nestao tokom pretresa! Glavni inspektor hitno suspendovan

Crna Hronika -

Prljava značka... Jedan od ključnih dokaza navodno je nestao i, čim je otkriveno da neko sabotira istragu, smenjen je inspektor koji je vodio slučaj

Inspektor koji je rukovodio istragom ubistva pevačice „Granda“ Jelene Marjanović, koja je 2. aprila 2016. pronađena mrtva u kanalu u Crvenki kod Borče, navodno je sklonjen sa tog slučaja jer je postojala sumnja da je tokom uviđaja u porodičnoj kući neko ko je radio na razotkrivanju ubice sklonio jedan od dva telefona koja je posedovao suprug žrtve Zoran Marjanović.

Kako naš izvor otkriva, pošto je otkriveno da jedan mobilni telefon koji je u tim trenucima bio među ključnim tragovima nedostaje, sumnja je pala na policajce koji su radili na slučaju. Jedan od njih, koji je navodno i ranije imao problem sa zakonom, najpre je privremeno suspendovan, a onda prebačen na drugo radno mesto.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

- Tokom uviđaja i pretrage kuće porodice Marjanović nestao je jedan mobilni telefon. Pošto je za istragu u tom momentu svaki trag bio važan, vrlo brzo je otkriveno da on nedostaje. Kada su se kockice sklopile, bilo je jasno da iza nestanka aparata stoji neko iz tima ko je radio na slučaju - kaže izvor Kurira.

On nije mogao da kaže da li je telefon uzet da bi se nekome u slučaju ubistva pevačice pomoglo ili da bi on bio prodat.

- Od prvog dana svi sumnjaju da se iza toga krije nešto daleko veće, ali je to teško dokazati - dodaje on.

foto: MUP

Podsetimo, za ubistvo Jelene Marjanović optužen je njen suprug Zoran. Tužilaštvo je u optužnici navelo da je kobnog dana on sa suprugom i ćerkom otišao na nasip jer je Jelena želela da trči. Kada je otrčala, kako se navodi, on je sa ćerkicom krenuo za njom, sustigao je i namamio da siđe sa nasipa, gde ju je ubio u kanalu.

- Oruđe kojim joj je glava smrskana nikada nije pronađeno. U Zoranovom automobilu pronađen je trag Jelenine krvi, ali ne dovoljno veliki da bi se moglo utvrditi otkad potiče. Važan dokaz su, međutim, veštačenja mobilnih telefona koji su pronađeni, a na osnovu kojih tužilaštvo tvrdi gde se Zoran nalazio u vreme zločina, kao i da su ostali najuži članovi porodice u vreme zločina isključili telefone - objašnjava naš sagovornik.

Sud

SVI DOKAZI IZLAZE NA VIDELO

Zoran Marjanović, koji je zasad jedini osumnjičeni za ubistvo supruge Jelene, trebalo bi za manje od mesec dana, tačnije 11. septembra, da se pojavi pred Višim sudom u Beogradu. Tada bi na pripremnom ročištu, pred početak suđenja, i tužilaštvo i odbrana trebalo da razotkriju sve adute, tj. sudu kažu kojim će dokazima pokušati da dokažu ono što tvrde - tužilaštvo da je Zoran ubica, a odbrana da on to nije.

- Zoran će se toga dana samo kratko izjasniti da li je kriv ili ne - objašnjava sagovornik Kurira.

Kurir.rs/E.K./Foto: Privatna arhiva, Vladimir Šporčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track